Інклюзивний майданчик у Черкасах, на якому травмувалися діти, обіцяють зробити безпечним

Минулого четверга в Дитячому парку м. Черкаси був відкритий перший в місті та найбільший на Черкащині інклюзивний дитячий майданчик. Однак, через неправильну експлуатацію елементів цього майданчика деякі елементи вже потребують ремонту, а також, нажаль, є факти травмування дітей.

Про це інформує директор КП «Дирекція парків» Сергій Рубан.

За дорученням першого заступника міського голови Черкаси Сергія Тищенко терміново організували робочу зустріч за участі Володимира представника підрядника одеської компанії «Сіті паркінг», яка встановлювала цей майданчик та представницею Урядового Уповноваженого з прав осіб з інвалідністю в Черкаській ОДА Леся Валяєва щодо того, як зробити перебування на майданчику та користування його елементами більш безпечним. Домовилися, що підряник встановить інформаційні таблички та зробить більш безпечним користування елементами майданчика призначених для дітей з інвалідністю, які пересуваються на візочних кріслах, – розповідає Сергій Рубан.

За його словами, категорично відкидається пропозиція ряду осіб, які пропонували демонтувати ці елементи з майданчика. Адже інклюзивні майданчики розраховані на те, щоб слугувати розвагою та розвитком, як для всіх діток.

Інклюзивні майданчики є цілком зручними також і для розваг здорових малюків, що дозволяє дітям з різними потребами бавитись разом. Це є надзвичайно важливим для соціалізації особливих хлопчиків та дівчаток. В такому інклюзивному просторі діти з різними фізичними можливостями не почуватимуться відокремленими один від одного, легше зможуть знайти спільну мову з іншими та завести собі друзів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *