На Черкащині удвічі збільшилася кількість карантинних перевірок
Із переходом Черкащини у «червону» зону відповідні служби вдвічі збільшили кількість перевірок щодо дотримання карантинних норм. Про це сьогодні під час брифінгу повідомив начальник Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства ГУ Держпродспоживслужби в Черкаській області Володимир Папач.
За його словами, фахівці держпродспоживслужби за цей тиждень взяли участь у 680 перевірках, у той час, коли Черкащина була у «жовтій» зоні – 317 перевірках. Перевірки проводяться спільно з Нацполіцією і у складі робочих груп, які були створені на виконання рішення регіональної комісії з питань ТЕБ та НС.
«Приділяємо найбільшу увагу наявності сертифікатів про щеплення у тих місцях, де вони мають бути. Порушення реєструвалися у закладах харчування і непродовольчої торгівлі міст Черкаси, Умань, Звенигородка, Черкаському, Канівському, Чигиринському, Лисянському районах. Їх зафіксували у менше 5% від загальної кількості перевірених об’єктів, і вони не мають системного характеру. Натомість порушення маскового і дизенфекційного режиму та ін. протиепідемічних норм виявлені у кожному 5 закладі. За 6 днів було виписано 115 приписів та складено 57 протоколів. Є поодинокі випадки, коли суб’єкти господарювання чинять перешкоди під час перевірок. Наголошую, що невиконання цих простих протиепідемічних заходів тягне за собою погіршення епідемічної ситуації у регіоні», – наголосив Володимир Папач.