Черкаських користувачів «Фейсбук» обурила реклама фальшивих гривень

У «Фейсбук» відкрито пропонують купити фальшиві гривні. Пости з пропозицією придбати фальшиві гривні викликали обурення серед черкаських користувачів соцмереж.

«Копии гривен високого качества! Визуально и на ощупь не отличить. Оплачиваете после получения. Доставка во все города Украины. Работаем без предоплат, оплата по факту вашей оценки качества, прилагаются карты для обнала фальши», – пишуть законспіровані продавці підробних гривень.

Факти викрили користувачі соцмереж з Черкас.

«Facebook совсем перестал модерировать рекламу??? Серьезно??? Фальшивые деньги запросто в рекламе, почему бы нет», – обурилась черкащанка Маргарита Годулина.

Пост викликав активне обговорення:

Марина Трубина: Офигеть, это как??? Значит барышни в эротическом белье- это пошло…

Настя Севостьянова: Та ладно барышня в белье… Детская обувь и минеральные удобрения – бан, бан, бан! А тут поддельные купюры.

Марина Трубина: У меня шок, это ты реально на эту рекламу попала ?)

Маргарита Годуліна: Да, скрины с моего телефона. Я офигела )

Здавалося б, у такій ситуації варто лише повідомити у поліцію, і вона у всьому розбереться. Але так чомусь буває лише у серіалах.

У реальному житті зв’язатись з кіберполіцією України той ще квест.
Як пояснили у пресслужбі ГУ НПУ в Черкаській області відділ протидії кіберзлочинам в Черкаській області підпорядковується напряму керівництву Національної поліції.
На сайті кіберполіції України вказано низку столичних телефонів. Зателефонувавши туди просто потрапляєш на робота колл центру, який веде діалог на кшталт «Якщо хочете повідомити про кіберзлочин, натисніть «1» після чого зв’язок обривається.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *