Понад 16 тисяч безробітних знайшли роботу на Черкащині

Послугами Черкаської обласної служби зайнятості протягом січня-жовтня 2021 року скористалися майже 73,3 тис. громадян, які шукали роботу. З них 47,7 тис. осіб мали статус зареєстрованого безробітного. Допомогу по безробіттю отримували 44,1 тис. осіб. Роботу отримали (зокрема до набуття статусу безробітного) 21309 осіб, з них – 16470 зареєстрованих безробітних.

За видами економічної діяльності, найбільше громадян працевлаштовані у сільському господарстві (41,5%) та у переробній промисловості (13,5%).

За професійними групами 33,5% працевлаштованих – робітники з обслуговування, експлуатації устаткування та машин, 13,1% – професіонали та фахівці, 18,3% – некваліфіковані працівники, 9,3% – працівники сфери торгівлі та послуг, 9,1% – кваліфіковані робітники з інструментом, 6,2% – службовці, керівники.

У січні-жовтні 2021 року за сприяння обласної служби зайнятості 1890 безробітних проходили професійне навчання. Зокрема, кількість безробітних, які навчалися у центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості, становила 355 осіб.

До громадських та інших тимчасових робіт залучена 3021 особа. Серед видів громадських робіт: благоустрій територій, впорядкування місць поховань, супровід людей з інвалідністю по зору, допомога сім’ям учасників АТО/ООС, роботи на об’єктах соціальної сфери, відбудова історичних пам’яток тощо.

За інформацією обласного центру зайнятості

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *