Жителі черкаської ОТГ просять Президента розібратись з головою

Переконати голову Руськополянської об’єднаної територіальної громади працювати на благо громади, або звільнити з посади просять Президента. Скаржитись на голову, якого самі рік тому обрали, руськополянці почали через те що він ігнорує проблему безпритульних тварин.

«Допоможіть нашій громаді почати вирішувати проблеми, які її керівництво повністю переклало на плечі мешканців», – такі колективні прохання мешканці Руськополянської ОТГ написали народним депутатам та Президенту України.

Люди пояснюють: стомились чути від голови громади постійні нарікання на те, що децентралізація змусила його стати головою – на фоні уникання вирішення актуальних проблем громади. Прогресивна ідея спільнокошту (колективного фінансування проектів) саме у цій громаді перетворилася у те, що мешканці самотужки мусять фінансувати вирішення важливих проблем, які турбують сотні людей.

Селяни написали Президенту наступне:

«На території нашої громади знаходиться сміттєзвалище та санаторій, біля яких дуже часто викидають тварин, – йдеться у зверненні, – Ми неодноразово звертались до керівництва громади з проханням запровадити практику гуманного регулювання чисельності вуличних тварин – так як це діє у нас по всій області. 5-10 тисяч гривень на рік – така сума дозволила б закрити питання хоча б із самками, кожна із яких потенційно може привести щороку 6-10 нових бездомних тварин, щоб «тічками» бігатимуть вулицями сіл громади. Ну і, звісно, вакцинувати їх від сказу, щоб уберегти наших дітей і мешканців загалом, від небезпеки появи цього смертельного захворювання. Проте, керівництво громади цинічно пропонує депутатам, які виносять це питання на сесії, виймати кошти зі своєї кишені…  У голови громади немає бачення, що на плечі переважно жінок, він перекладає ті питання, що мав би вирішити як ефективний керівник – як це робиться у інших громадах. Наприклад, у золотоніських школах встановлено бокси для пластику, який здають і пускають кошти на безпритульних тварин – проте, громада окремо додатково виділяє немалі кошти на вирішення цієї проблеми… Наш голова, що отримує понад 60 тисяч гривень, починає соромити людину, що звернулась із проханням виділити 5 тисяч гривень на нову форму для ветеранської команди – мовляв, ці кошти  ви і сам можете заробити і на них купити форму».

Мешканці громади просять Президента і народних депутатів «повернути  голову громади до її проблем – або допоможіть йому звільнитися від посади, яка завдає йому стільки клопотів!» І сподіваються, що, коли їм не допоможе керівництво держави, то допоможуть її закони: нещодавно ВРУ прийняла зміни, що посилюють відповідальність (зокрема – голів громад) за бездіяльність або негуманне ставлення до бездомних тварин.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *