Як годують диких тварин показали смілянські лісівники

Відео підгодівлі диких тварин виклали у мережі Ютуб працівники Смілянського лісового господарства. Лісівники показали, як підтримують тварин у період, коли самостійно їм важко знаходити їжу та створюють умови, щоб вони не мігрували з території їхнього лісництва.

– Сезон підгодівлі диких тварин триває 100 – 120 днів, залежно від погодних умов, наявності снігового покриву. Підгодівлю проводимо для того, щоб вони змогли пережити негоду та задля того, щоб обмежити природну міграцію тварин. Площа мисливських угідь нашого лісництва становить близько 8 тисяч гектар, з яких територія придатна для мешкання диких тварин становить 7,6 гектар. На даний час на цій території мешкає 62 кабана та приблизно 220-230 козуль, – розповів головний мисливствознавець ДП «Смілянське лісове господарство» Костянтин Костенко.

– Для підгодівлі тварин лісові господарства облаштовуємо спеціальні майданчики. Там для козуль та інших травоїдних вивішуємо гіллячковий корм та сіно. Для кабанів розсипаємо зернові відходи кукурудзи, пшениці і вівса, – пояснив єгер смілянського лісництва ДП «Смілянський лісгосп» Андрій Величко.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *