У Черкасах контролюватимуть, щоб магазини не підвищували ціни на соціальні продукти

У період воєнного стану, згідно з розподілом обов’язків між посадовцями мерії, секретар міської ради Юрій Тренкін опікується провізією, забезпеченням продуктами харчування. Про це він повідомив на своїй сторінці у фейсбуці.

«Головне завдання, яке поставив нам міський голова Анатолій Бондаренко – формування 14-денного стратегічного запасу продовольства, – інформує Юрій Васильович. – Зараз у Черкасах розгорнуто кілька складських приміщень і формуються запаси продовольства. Перш за все дякую всім без винятку як фізичним, так і юридичним особам, які займаються виробництвом. Мені не відмовила жодна організація, з якими я спілкувався».

Приміром, за його словами, один із місцевих агрохолдингів безкоштовно надав більше 40 тонн м’ясної продукції, інші компанії передали якісні соки, одноразовий посуд, серветки та господарчі товари.

«Важко виділити когось одного, допомагають усі. От і зараз везуть 10 тонн борошна – це 2 тисячі мішків. Буквально за 5 хвилин ми знайшли більше 50 містян, готових ставати, розвантажувати це борошно, фасувати і т.д. – розповідає Юрій Тренкін. – Разом із цим, розгорнуто кілька кухонь. Спільними зусиллями міської влади й громади ми щодня годуємо майже 5 тисяч осіб: це наша територіальна оборона, переселенці, поліцейські».

Як розповідає секретар міської ради, на базі черкаських профтехучилищ і дитячих садків розгорнуто кухні. Їжу готують кухарі, а допомагають їм працівники департаментів та величезна кількість волонтерів.

Із Черкас, інформує він, відправили перший гуманітарний конвой до Харкова.

«Дякую всім без винятку мешканцям Черкас за внесок у загальну перемогу нашої держави. Ви дійсно героїчні люди! Тепер найголовніше – не сіяти паніку, – наголошує Юрій Тренкін та додає, що провів перемовини з власниками торговельних мереж («Делікат», «АТБ» – всіма без винятку) про неприпустимість підняття цін на соціальні продукти. – Попередив: усі ціни мають бути на тому ж рівні, на якому вони були до введення воєнного стану. Ми будемо це контролювати».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *