Діти-переселенці у Черкасах можуть долучатися до навчання

До навчання у школах Черкас можуть долучатися й учні з числа внутрішньо переміщених осіб. Про це повідомила заступниця міського голови Черкас Анастасія Чубіна.

Батькам (або особам, які їх заміняють) потрібно лише подати за місцем тимчасового перебування до найбільш зручної школи заяву на тимчасове відвідування закладу за індивідуальною формою: екстернатною, сімейною (домашньою).

Сьогодні Черкаси стали домівкою для десятків дітей, що змушені були втікати від бомбардувань і ворожих танків, тож ми раді прийняти їх у лави наших учнів, поділитись усім, що маємо, в тому числі і знаннями.

Всім таким учням буде видано довідку-витяг із зафіксованими досягненнями за період навчання для того, щоб вони могли її надати у ЗЗСО за постійним місцем.

Також, для учнів випускних класів (9-х, 11-х), у разі відсутності можливості повернення до своїх шкіл, у яких вони навчалися до початку військових дій, рекомендуємо організувати навчання за екстернатною формою відповідно до вимог Положення про індивідуальну форму здобуття повної загальної середньої освіти, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 12.01.2016 № 8 (у редакції наказу Міністерства освіти і науки України від 10 лютого 2021 року № 160).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *