У Черкасах вершник-козак піднімає бойовий дух

Верхи на коні, з прапором та в національному одязі – такого черкасця бачать містяни на вулицях обласного центру щотижня. Звати козака Володимир Грабов. Він, розповів Суспільному, що їздити на конях він навчився раніше, аніж ходити.

У воєнний час пан Володимир вирішив підіймати бойовий дух черкасців: чоловік вбирається у національний стрій та верхи на кобилі проїздить містом. Такий креатив вже оцінили містяни.

Прогулятися виходять удвох: Володимир Михайлович та його вісімнадцятирічна коняка Галка.

“Не кожного дня ми її запрягаємо, але частенько. Бо їй і прогулюватися треба, і по роботі”, — прокоментував пан Володимир.

Для Галки що свіжа трава, чи променад вулицею – однакове задоволення, зазначив господар:

“Як травичку свіженьку знайшла, то вже її не відтягнеш. Майже чотири роки з нею воював, поки не навчив її того, що вона уміє”.

А вміє Галка і воза тягти, і по міських вулицях їздити. Відео у соцмережах з Володимиром Грабовим та Галкою у перші дні війни набрало сотні вподобайок та переглядів. Коли в більшості містян була паніка, Володимир Михайлович вирішив з нею боротися у свій спосіб:

“Я подзвонив нашому голові і попросив записатися в тероборону. Мені сказали, що треба зі своєю зброєю, а в мене її немає. Я їм кажу, дайте хоч прапор. Тож я взяв прапор і поїхав чим міг підтримувати”.

У цей складний воєнний час, що переживає Україна, бойовий дух та мотивація – це головне, зауважив пан Володимир.

“Як їхав я по дорозі, то всі машини сигналили, кричали: «Героям слава!». Я поки доїхав до центру — голос зірвав”.

Настрій чоловік поліпшує і на рідній вулиці. Місцеві про свого сусіда знають та все ж щоразу виходять на нього подивитися.

“Дуже приємно бачити патріота, який за Україну вболіває. Дитина побачила коня і це вже така радість зараз”, — зауважила містянка Ольга.

Володимир Михайлович переконаний, що Україна переможе. А поки кожен має робити те, що вдається найкраще.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *