На Черкащині прогнозують сплеск тепла

В атмосфері відбувається зміна синоптичних процесів. Північні антициклони, які формували суху аномально сонячну погоду, поступаються місцем атмосферним фронтам південно-західних циклонів. Погода в нашому регіоні ЗМІНИТЬСЯ – збільшиться хмарність, вітер набуде західних румбів, побільшає дощів.

Про це повідомив директор обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

У найближчі п’ять діб на Черкащині прогнозуємо СПЛЕСК ТЕПЛА. Впродовж доби температури позитивні: вночі 3-8º тепла, вдень 13-18º, а в окремі дні – навіть 21º тепла. Середньодобова температура очікується 8-12º тепла, що на 4-7º вище норми на цей час і відповідатиме кінцю квітня.

Проте, за попередніми розрахунками, з 3 по 7 квітня на Черкащині добряче похолодає. Температура знизиться: вночі близько 0º, вдень 1-6º тепла. Середньодобова температура прогнозується на рівні 2-5º тепла, що нижче норми на 3-4º. Тобто відбудеться стрибок із квітневого тепла у березневу прохолоду.

Зараз в Україні переважає вітер західних та південно-західних напрямків, тобто повітряні маси переміщуються на північний схід. На ранок 28 березня РАДІАЦІЙНИЙ ФОН в населених пунктах Черкащини в межах значень природного гамма-фону 11-14 мкР/год., при контрольному рівні для території України 25 мкР/год.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *