Автопоїзд з гуманітаркою з Німеччини прийняли черкаські волонтери з «Хрещатик Сіті»

Фура-двадцятитонник та мікроавтобус з гуманітарною допомогою із Німеччини прибув до волонтерського центру «Пункт благодійної допомоги «Хрещатик Сіті». Для армії і переселенців німці передали крупи, макарони, консерви, одяг, аптечки.

Про це повідомили журналісти City News, які постійно чергують  у «Пункті благодійної допомоги «Хрещатик Сіті». Гуманітарний вантаж привіз український німець Григорій Кох (Верємєєв).

– Тут одяг, продукти від консервів до круп і макаронів, вода, постільне, спальні мішки і аптечки для солдат, засоби індивідуальної гігієни. Після першої поїздки твердо вирішив для себе, що у період війни  буду займатись збором і доставкою в Україну гуманітарної допомоги. У друзів є великовантажні автомобілі. Оскільки з початком війни вони виїхали в Україну, то мені дозволили скористатись їх вантажівками. Тому продовжив роботу. Проте помітив, що інтерес до України серед німців дещо ослабнув. Якщо у перші дні війни гуманітарну допомогу за допомогою особистих знайомств та мережі «Фейсбук» зібрав за кілька годин, то нову партію довелось збирати майже два тижні. Мешкаю у невеличкому німецькому містечку з населенням 20 тисяч осіб. Тож жителі один одного знають. Щоб зібрати вантаж довелось звертатись до знайомих власників фірм Кілька разів давав оголошення у газети. У зв’язку з війною і санкціями проти Росії у Німеччині теж почали зростати ціни на пальне і продукти. У зв’язку з цим кількість німців, які хочуть допомогти Україні дещо скоротилась. Однак вантаж зібрати вдалось і ось він у Черкасах, – розповів ініціатор і організатор створення гуманітарного поїзду Григорій Кох (Верємєєв).

«Пункт благодійної допомоги «Хрещатик Сіті» Григорій Кох (Верємєєв) обрав тому, що найбільше довіряє волонтерам саме цього центру, окрім того, серед волонтерів його знайомі.

– Зараз у Черкасах працює чимало волонтерських пунктів і організацій, але я вже вдруге привожу гуманітарну допомогу саме у волонтерський центр на Хрещатик-Сіті. Особисто знайомий з Ігорем і Оленою Ясельківськими,  довіряю людям, які тут працюють і знаю, що все, що я привіз, потрапить саме до тих, кому це необхідно, – зазначив  Григорій Кох (Верємєєв).

«Пункт благодійної допомоги «Хрещатик Сіті», що у Черкасах, діє з першого дня війни. Його створила і очолила , керівник ТРЦ «Хрещатик Сіті» Інна Бандура.

Активісти центру збирають допомогу від небайдужих і благодійних організацій, у рамках взаємодопомоги співпрацюють з волонтерами інших центрів, у тому числі із осередками «Червоного хреста», сортують, акумулюють, зберігають та розподіляють допомогу між тими, хто її потребує. Рух підтримки армії і переселенців триває.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *