Родина киян втікала від окупантів до Черкас через Чернігів і Суми

Кияни Максим і Анастасія кілька днів тому виїхали з Києва, який постійно обстрілюють окупанти, і поїхали до Черкас через Чернігів і Суми. Дивний маршрут родина вибрала для того, щоб врятувати мам.

Цю історію журналісти City News почули, спілкуючись із переселенцями, які постійно приходять по допомогу до «Пункту благодійної допомоги «Хрещатик Сіті».

– Наші мами проживають у зоні бойових дій. Одна в Сумах, інша у Чернігові. Тому тиждень назад, виїхавши з Києва, вирішили врятувати і наших мам. Це були найстрашніші події у моєму житті. Ніколи не забуду, як проїздили повз колону російський військ, і як двоє солдат навели на нас автомати. Їх не бентежило, що серед чотирьох дорослих є дитина, якій менше двох рочків, – розповіла Анастасія.

– Росіяни вдаються до підступних дій. Одного разу нас зупинили люди у жигулях “сьомої” моделі. Водій говорив ламаною українською, а ще двоє з ним – з добре помітним російським акцентом. Вони пропонували дати їм номер мобільного і порахувати російську техніку, а потім, вони зателелефонують і ми їм розповімо про кількість тієї техніки. Впевнений, що якби ми так зробили, нас би розстріляли. Так працює їхня розвідка, – поділився спогадами Максим.

На щастя родина прибула до Черкас, де знайшла прихисток у своїх родичів. У «Пункті благодійної допомоги «Хрещатик Сіті» родині дали одяг для дитини, набір продуктів та засоби гігієни.

«Пункт благодійної допомоги «Хрещатик Сіті», що у Черкасах, діє з першого дня війни. Його створила і очолила , керівник ТРЦ «Хрещатик Сіті» Інна Бандура.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *