Іграшки дітям переселенців дарують черкаські волонтери «Хрещатик Сіті»

Дарувати іграшку кожній дитині переселенців, які приходять по допомогу, стало доброю традицією волонтерів «Пункту благодійної допомоги «Хрещатик Сіті». Значну кількість іграшок створила одна з цих волонтерок – Валентина Лісняк.

Як повідомляють журналісти City News, які постійно чергують  у «Пункті благодійної допомоги «Хрещатик Сіті», волонтери цього центру запровадили чудову традицію дарувати подарунки діткам переселенців, які звертаються по допомогу.

Поки дорослим  формують пакет з продуктів та одягу, хтось із волонтерок обов’язково дасть в руки дитині пакетик з солодощами та іграшкою.

Започаткована волонтерками традиція живе вже другий місяць.

А найцікавіше те, що серед іграшок є чимало таких, які власноруч створила одна з волонтерок «Пункту благодійної допомоги «Хрещатик Сіті» Валентина Лісняк.

– Займаюсь цим видом рукоділля близько п’яти років. Все почалось з того, що я потрапила у групу майстринь, яка під егідою єврейської общини виготовлювали шапочики для онкохворих діток. Потім я перейшла на іграшки, бо на шапочках працювало дуже багато людей. Більшість серед майстринь – українки, не зважаючи на патронат єврейської общини, – розповіла майстриня.

За її словами іграшки вона плете за допомогою в’язального гачка. Час виготовлення іграшки індивідуальний для кожного окремого виробу. Чим складніше конструкція іграшки, тим довше її плести.

– Ось таке мишенятко можна зробити за три дні, а на щось складніше може піти і тиждень. В’яжу вечорами у вільний від роботи час, бо хочу комусь зробити приємне, а до цього я 20 років вишивала картини, – додала Валентина Лісняк.

«Пункт благодійної допомоги «Хрещатик Сіті», що у Черкасах, діє з першого дня війни. Його створила і очолила , керівник ТРЦ «Хрещатик Сіті» Інна Бандура.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *