ЦНАП у Черкасах працює, проте надає не всі послуги

Нині Центр надання адміністративних послуг Черкаської міської ради працює у звичному режимі, утім, в умовах воєнного стану – доступні не всі послуги. Про це інформують у Черкаській міській раді.

Про це повідомляє начальник управління надання адміністративних послуг департаменту управління справами та юридичного забезпечення Черкаської міської ради Олег Ткаченко.

За його словами, на сьогодні ЦНАП надає містянам послуги:

✔міграційної служби (отримання вперше і заміна ID-картки, закордонні паспорти, вклейка фото у старі паспорти, придатні для продовження),
✔послуги суб’єктам надання послуг (дозвільні документи управління екології, держпраці тощо),
✔довідка Ф-13 про місце реєстрації на особу,
✔загальномуніципальні послуги сфери ЖКГ (дозвільні документи на певні розкопки, на озеленення) – їх можна подати, безпосередньо прийшовши у ЦНАП або надіслати «Укрпоштою»,
✔дозвільні документи на початок будівельних робіт (служба Держінспекції архітектури та містобудування України ДАБІ та ДІАМ) – можна подати безпосередньо у ЦНАПі або через електронний додаток «Дія».

«Решта послуг поки що обмежені, оскільки не працюють реєстри, – пояснює Олег Ткаченко. – Рішення про тимчасове призупинення роботи Єдиних та Державних реєстрів інформаційної системи Міністерства юстиції прийнято у зв’язку із військовою агресією Російської Федерації проти України з 24 лютого 2022 року, аби не допустити будь-яких несанкціонованих дій з інформацією Реєстрів із боку ворога та для забезпечення збереження і захисту відомостей, які в них містяться, а також у зв’язку із численними кібератаками».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *