У черкаських тролейбусах збережуть безоплатний проїзд

У Черкасах нині перебуває майже 9 з половиною тисяч переселенців, які приїхали з місць активних бойових дій. Причому майже 2700 з них – діти і 434 особи – люди з інвалідністю. Такі дані наводить Гуманітарний центр Черкаської міської ради.

Враховуючи скрутне матеріальне становище в умовах війни багатьох містян та переселенців, у черкаських тролейбусах, на відміну від низки інших міст України, поки що не відмінятимуть безкоштовний проїзд, який дотує міська влада.

Нагадаємо, його було впроваджено рішенням Черкаської міської ради на підставі даних комісії з техногенної безпеки і надзвичайних ситуацій.
Директор КП «Черкасиелектротранс» Петро Кучер поінформував, що працівники підприємства, зокрема, кондуктори та касири були в простої з 25 лютого до 24 березня. Тепер трудовий договір із цими працівниками призупинено. Нині низка працівників, у тому числі й інженерно-технічного складу, постали перед проблемою скорочення штату.

Економічні показники підприємства свідчать, що за 2021 рік фонд оплати праці спеціалістів і службовців підприємства (71 особа) склав 12 млн 629 тис 673 грн.

За рік виручка від перевезення пасажирів становить 14 млн 990 тис 798 грн, а на зарплату кондукторам пішло 13 млн 803 тис 619 грн, тобто прибуток від реалізації квитків за увесь склав усього 1 млн 187 тис 179 грн.

«Причин скорочення штату – дві: безкоштовний проїзд і встановлення валідаторів для більшої економії коштів та комфорту пасажирів, – коментує ситуацію Петро Кучер. – І працівники підприємства, зокрема, кондуктори, знали, що до літа постануть перед питанням пошуку роботи. Війна просто прискорила цей процес».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *