Діячі культури Черкас волонтерять з перших днів вторгнення

Черкаський міський Будинок культури ім. І.Кулика майже з перших днів війни перетворився на Гуманітарний центр Черкаської міської ради, інформують у департаменті освіти і гуманітарної політики.

Саме з такою ініціативою приносити необхідні речі та продукти звернувся до черкасців міський голова Анатолій Бондаренко. І наші містяни не просто відгукнулись, вони вже за декілька днів принесли тисячі одиниць одягу, іграшок, сотні кілограм продуктів та закруток, медикаменти та засоби гігієни. І першими все це почали приймати, систематизувати та розкладати саме працівники МБК ім. І.Кулика, змінивши свої концертні костюми на спортивні та робочі. Тепер тут немає концертів, немає тих, хто приходив їх побачити, проте є все необхідне для біженців та неймовірна атмосфера підтримки, співчуття і доброти.

Так, відтоді концертна зала перетворилась на величезний бутік, хол – на місце прийому допомоги, реєстрації біженців, видачі разового гуманітарного набору речей першої необхідності. Зараз це – потужний та злагоджений механізм, роботу якого цілодобово забезпечують більше 100 волонтерів.

Отже, давайте познайомимось із новими посадами відомих черкаських діячів культури, яких ви звикли бачити на різноманітних концертах та загальноміських заходах у надзвичайних костюмах та фраках.

Євген Валовенко – директор закладу та його заступник з адміністративно-господарчої роботи Василь Новак одними із перших почали приймати, вантажити та розкладати все те, що приносили черкасці. Вони продовжують цим займатись і зараз, а також організували роботу очолюваного ними колективу і навіть залучили до неї своїх рідних.

Щоденно сюди приносять кілограмами всього і все це розвантажити та завантажити, аби відправити військовим або біженцям – справа у прямому сенсі слова важка. Ось так і стали вантажниками-координаторами Іван Деркач – керівник музичної частини закладу та Дмитро Фурса – керівник аматорського колективу «Рута м’ята».

Допомагає із забезпеченням вимушених переселенців необхідними продуктами Валентина Махник – керівник ансамблю народної пісні «Ярославна».

А захисні сітки та першу кікімору плетуть художник – оформлювач закладу Людмила Коріненко та керівник зразкової дитячої вокальної студії «Палітра талантів» Катерина Грузиненко. Саме Катерина залучила до своєї нової команди внутрішньопереміщених осіб, які наразі знайшли прихисток у Черкасах і допомагають нам всім разом наближати день закінчення війни.

«Зараз кожна людина знаходить те місце, де вона може бути максимально корисною, аби наближати день нашої Перемоги. Я пишають колективом МБК ім. І.Кулика, який щоденно продовжує працювати і працювати дійсно важко. Так, зараз їх місце роботи кардинально змінилось і вони мріють знову створювати для черкасців свята своїми неймовірними номерами із прекрасними танцями та надзвичайно душевними піснями», – зазначає заступниця міського голови Anastasiia Chubina.

В свою чергу міський голова Черкас Анатолій Бондаренко також висловив вдячність всім працівникам культурної галузі міста, які щоденно долучаються до роботи Центру, дбаючи про те, аби біженці отримали все необхідне – від продуктів і до житла: «Вдячний всім, хто там працює! І переконаний, що перший святковий концерт Перемоги відбудеться саме тут – у Черкаському міському Будинку культури ім. І.Кулика».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *