Обороняючи Маріуполь загинув офіцер із Черкащини

Захищаючи Маріуполь загинув наш земляк Олександр Олексійович Веділін. Професійний військовий до останнього подиху залишився вірним військовій присязі. Про це повідомила у фейсбуці журналістка Галина Добровольська Погрібна. Про цю втрату вона дізналися від його брата-близнюка, також офіцера Олексія Веділіна.

Народилися Олександр і Олексій 25 листопада 1980 року у м. Корсуні-Шевченківському.

Олександр Веділін, здобувши кваліфікацію інженера електрозв’язку, як офіцер військового управління тактичного рівня потрапив до Морської охорони Державної прикордонної служби у Маріуполі. Потім служив у Криму.

В 2014 році, коли російські війська анексували півострів, у складі свого підрозділу вийшов на материкову частину, залишившись відданим захисником України. Служив вірою й правдою. Мав президентську відзнаку «За участь в АТО», відомчі нагороди. Зі зброєю в руках до останньої миті віддано виконував свій військовий обов’язок на ввіреному йому бойовому посту. 31.03.2022 р. загинув, обороняючи Маріуполь від захоплення російськими військами.Вивезти із заблокованого міста тіло Олександра Веділіна не було ніякої можливості. Похований наш земляк в Маріуполі. Родичі сподіваються після Перемоги України перепоховати офіцера в рідному місті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *