На Черкащині СБУ викрила чергового ворожого пропагандиста

СБУ системно протидіє інформаційно-підривній діяльності спецслужб РФ проти державної безпеки України. Про це інформують у обласному управлінні СБУ.

Кіберфахівці спецслужби викрили мешканця Черкащини, який поширював матеріали, де відкрито підтримував військову агресію РФ проти України та злочинні дії загарбників.

Крім цього, чоловік робив репости з російських пропагандистських сайтів і поширював через соцмережі, зокрема заборонені в Україні.

Слідчі СБУ повідомили пропагандисту про підозру за ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

Заходи з викриття зловмисника здійснювали співробітники СБУ в Черкаській області за процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури.

Нагадаємо, що з початку повномасштабного вторгнення РФ слідчими СБУ в Черкаській області було повідомлено про підозру 7 мешканцям Черкащини, які підтримували російську агресію та вели проросійську пропаганду, і спряли таким чином ворогу.

Наразі, 3 обвинувальні акти скеровано до суду і особи, причетні до злочинів проти державної безпеки України, постануть перед судом.

Санкції статті (ст. 436-2 Кримінального кодексу України) передбачають покарання від 5 до 8 років позбавлення волі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *