Жителька Торецька розповіла як окупанти “звільняли” їх від нацистів

«…Коли снаряди почали розриватись під вікнами нашої багатоповерхівки ми зрозуміли, що пора рятувати дітей…», – переселенка з Донеччини  розповіла про жахи «руського міра», який загарбники принесли у її дім.

Історії людей, яких покинути рідні оселі змусила загарбницька повномасштабна війна, розв’язала Росією проти суверенної України продовжують збирати і публікувати журналісти City News, які постійно чергують  у «Пункті благодійної допомоги «Хрещатик Сіті».

Кожна з історій – свідчення про злочини проти людяності, що їх скоюють російські окупаційні війська. А ъх герої – переселенці, які звертаються по допомогу у «Пункт благодійної допомоги «Хрещатик Сіті».

– Ми з міста Торецьк, що у семи кілометрах від Горлівки.  Її окупували ще у 2014 році. Відтоді у нас не було спокійного життя. Гуркіт гармат, автоматно-кулеметна стрілянина з того часу стали елементами повсякденного життя. З кожним днем від початку нової хвилі вторгнення російських військ на Донбас, життя ставало все нестерпнішим. А коли снаряди почали розриватись під вікнами нашої багатоповерхівки ми зрозуміли, що пора рятувати дітей, – почала розповідь переселенка Тетяна Вершиніна.

Вона разом з бабусею, мамою, татом, 17-річним братом і восьмирічним сином виїхали з Торецька до Черкас. У Черкасах їх прихистила знайома бабусі. У свій час вона доглядала матір у Торецьку. 

– Ми мешкали у знайомої три дні, поки нам вдалось орендувати квартиру. Тепер там усі шестеро і живемо.

Масштаби руйнувань і планомірне знищення навколишніх будівель назавжди запам‘ятала бабуся Тетяни – Ніна Рахманюк.

– Під час чергового обстрілу мирних кварталів ворожа артилерія розбила газопровід, і весь мікрорайон залишився без газопостачання. Приблизно тоді ж у будинках зникла вода та тепло. Одна з ракет вцілила у профілакторій, що був недалеко від нашого будинку і розбила площадку для сміттєвих баків. Так сміттєві баки розлетівлись на всебіч і висіли на деревах, – пригадала Ніна Рахманюк.

«Пункт благодійної допомоги «Хрещатик Сіті», що у Черкасах, діє з першого дня повномасштабної війни, яку рф розв’язала проти Україні. Його створила і очолила, керівник ТРЦ «Хрещатик Сіті» Інна Бандура. Цей центр користується авторитетом серед небайдужих громадян  і благодійних організацій, і у рамках взаємодопомоги співпрацює з іншими волонтерами і волонтерськими центрами.

З ліва направо: Неля Рахманюк і її внучка Тетяна Вершиніна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *