Матрац подарували переселенцям черкаські волонтери і зробили їх життя комфортнішим

Двічі переселенці з Донеччини у Черкасах мешкають у квартирі без меблів, але краще у Черкасах на підлозі, ніж удома під російськими бомбами…

Історію поневірянь журналістам City News розповіла краматорчанка Марія Гримайло, прийшовши по допомогу до «Пункту благодійної допомоги «Хрещатик Сіті».

– Вже кілька років наша сім’я втікає від війни, а вона нас переслідує. До початку війни ми проживали у Ясинуватій, але у 2016 залишили підконтрольну бойовикам територію і перебрались до українського Краматорська. Тепер же війна дістала нас і там: жорсткі обстріли і реальна загроза смерті. Тож ми, можна сказати, подвійні переселенці. Виїхавши з Донеччини ми їздили регіонами України у пошуках нового місця проживання. Кілька днів побули у Жмеринці, але не знайшовши там житла, мусіли її покинути. Квартиру вдалось орендувати у Черкасах. Власник здав нам її виключно за оплату комунальних послуг, але у квартирі голі стіни: ні стільця, ні стола, ні ліжка. Нам так і сказали: «Самі шукайте на чому сидіти й лежати», – Марія Гримайло змалювала ситуацію, у якій опинилась її родина.

Волонтери «Пункт благодійної допомоги «Хрещатик Сіті» змогли допомогти родині Гримайло, знайшовши для них пару матраців.

– Ви не уявляєте, яке це щастя. Сьогодні вперше за багато днів будемо спати  на матраці, а не на голій підлозі, – раділа Марія.

«Пункт благодійної допомоги «Хрещатик Сіті», що у Черкасах, діє з першого дня повномасштабної війни, яку рф розв’язала проти Україні. Його створила і очолила, керівник ТРЦ «Хрещатик Сіті» Інна Бандура. Цей центр користується авторитетом серед громадян і благодійних організацій, і у рамках взаємодопомоги співпрацює з іншими волонтерами і волонтерськими центрами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *