У Черкасах «старі» переселенці з Донбасу допомагають новоприбулим

Невмируща українська традиція допомагати один одному розквітла у Черкасах. Переселенці з Донеччини, які перебрались з окупованих територій до Черкас ще на початку російської агресії, тепер підтримують тих земляків, які прибули на Черкащину з початку повномасштабного вторгнення.

Тенденцію виявили волонтери «Пункту благодійної допомоги «Хрещатик Сіті» та журналісти City News, які постійно чергують у цьому волонтерському центрі.

– Було дуже приємно спілкуватись з сімейною парою з Донецька. Ці люди, які забажали залишитись не названими, принесли до Пункту одяг, який дуже потребують переселенці. «Ми самі з Донецька, але живемо тут вже давно, маємо роботу і доходи. Хочемо допомогти переселенцям, бо самі у свій час на власній шкірі відчули, що значить залишити свій дім і кинути на призволяще все те, що створювали протягом років. Тепер просто мусимо підтримати своїх земляків та колег по нещастю», – сказали вони. Такі приклади дуже зворушують і надають впевненості у тому, що разом ми відіб’ємо цю навалу і знову відбудуємо мирне життя, – поділилась думками волонтерка «Пункту благодійної допомоги «Хрещатик Сіті» Тетяна Моргуненко.

«Пункт благодійної допомоги «Хрещатик Сіті», що у Черкасах, діє з першого дня повномасштабної війни, яку рф розв’язала проти Україні. Його створила і очолила, керівник ТРЦ «Хрещатик Сіті» Інна Бандура. Цей центр користується авторитетом серед громадян  і благодійних організацій, і у рамках взаємодопомоги співпрацює з іншими волонтерами і волонтерськими центрами, у тому числі і зарубіжними.

Родина благодійників, яка захотіла залишитись не названою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *