Лікарка з Черкас у вільний час допомагає переселенцям

Сім’ям переселенців із дітьми здобути необхідні речі допомагає лікарка першої міської лікарні Черкас.

Як розповіла журналістам City News гастроентеролог Лілія ЛОПАТІНА, місію опікуватись переселенцями лікарка з Черкас Лілія Лопатіна почала відтоді, як допомогла знайомим, котрі виїхали із зони бойових дій. Вона активно співпрацює з волонтерами «Пункту благодійної допомоги «Хрещатик Сіті».

– Везу гуманітарну допомогу для сімей з маленькими дітками, які приїхали з Харкова та Маріуполя, практично без нічого. Для родини з Харкова, у якій є дворічна дитинка і жінка на 38-му тижні вагітності, волонтери «Пункту благодійної допомоги «Хрещатик Сіті» передали столик для годування. Раніше волонтери «Пункту благодійної допомоги «Хрещатик Сіті» передали цій родині дитяче ліжечко з постіллю і матрацами. Для родини з Маріуполя вони передали дитячі суміші. У цій сім’ї дитина 1 рік і 7 місяців із вродженою вадою серця. Зараз вони готуються до операції, яку робитимуть у Києві 5 травня, – розкрила суть власної місії Лілія Лопатіна.

Історія волонтерської діяльності лікарки Лілії почалась тоді, як у їхній багатоповерхівці з’явились переселенці. Це були її знайомі, які рятувались від російських обстрілів у Черкасах. А далі Лілині знайомі почали передавати естафету своїм знайомим, а ті – своїм і закрутилось.

– Волонтерство, яким я нині займаюсь жодним чином не зв’язано з моєю професійною діяльністю. Це я роблю у вільний від роботи час за покликом серця, – пояснила Лілія Лопатіна.

«Пункт благодійної допомоги «Хрещатик Сіті», що у Черкасах, діє з першого дня повномасштабної війни, яку рф розв’язала проти Україні. Його створила і очолила, керівник ТРЦ «Хрещатик Сіті» Інна Бандура. Цей центр користується авторитетом серед громадян і благодійних організацій, і у рамках взаємодопомоги співпрацює з іншими волонтерами і волонтерськими центрами, у тому числі і зарубіжними.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *