Учнівство Черкащини долучається до соціального проєкту «Відкрий своє серце»

Учнівське самоврядування області активно бере участь в соціальному проєкті «Відкрий своє серце», що був започаткований Лігою старшокласників Черкащини.

Метою проєкту є адаптація, психологічна реабілітація та допомога дітям-переселенцям відволіктися від трагічних подій в Україні. Так, естафету участі перейняли учні Золотоноші.

У закладах освіти міста відбулися дружні зустрічі з дітьми з числа внутрішньо переміщених осіб, у рамках яких проведено тренінги для знайомства з різними інтерактивними вправами.

Також відбуваються флешмоби, майстер-класи, протягом яких, об’єднані спільною творчою діяльністю, учні можуть знайти спільну мову, потоваришувати, виразити свої емоції та почуття через дію, слово, думку.

Незмінним залишається вже традиційне висадження «Алеї єднання» на згадку про зустріч.

Варто відзначити, що важливу роль у психологічній реабілітації дітей, що покинули власні домівки, відіграють соціально-психологічні служби закладів освіти, які надають професійну допомогу.

Ініціатори означених заходів, – учнівське самоврядування, з надзвичайною теплотою говорять про підтримку та обіцяють в особливому форматі «відкрити свої серця» діткам, які були вимушені покинути свої рідні домівки: «Черкащина – серце України, тому, кому, як не її лідерам відкрити своє серце для всіх, хто сьогодні потребує тепла, прихистку, співчуття, допомоги та взаєморозуміння».

За інформацією управління освіти і науки ОВАПресслужба ОДА 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *