На Черкащині СБУ викрила чергових ворожих інтернет-агентів

Служба безпеки України повідомила про підозри двом проросійським пропагандистам на Черкащині. Мешканка Черкас відкрито підтримувала окупацію частини територій України, а також заперечувала військову агресією РФ проти нашої держави.

Жінка систематично поширювала матеріали, в яких відкрито виправдовувала злочинні дії російських військових та дискредитувала сили ЗСУ. Крім цього, коментувала пости у різним соцмережах, де підтримувала дії загарбників.

Також, мешканець Золотоніського району вів проросійську пропаганду через заборонену в Україні російську соцмережу «Однокласники». Матеріали з ворожою символікою та заклики сприяти окупанту він поширював із власного аккаунта.

У результаті обшуків у зловмисників було вилучено: комп’ютерну техніку та планшети; мобільні телефони з доказами протиправної діяльності. Слідчі СБУ повідомили пропагандистам про підозри за ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *