Українцям спростили отримання водійських прав на час воєнного стану

Кабінет міністрів спростив українцям навчання та процедуру отримання посвідчення водія в Сервісних центрах МВС.

Відповідне рішення було ухвалено на засіданні уряду, повідомляє у середу, 11 травня, прес-служба МВС.

Так, Кабмін ухвалив постанову «Про навчання водіїв та державну реєстрацію транспортних засобів у період дії військового стану в Україні».

Метою документа є забезпечення:

Можливості громадянам, які переїхали тимчасово жити в інше місце (регіон), скласти практичний іспит у будь-якому сервісному центрі МВС, незалежно від того, в якому сервісному центрі складено теоретичний іспит.

Можливості здійснення навчання з теоретичної підготовки осіб, які проходять підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів через засоби інформаційно-комунікаційного зв’язку (Zoom, Skype, Google meet тощо).

Можливості громадянам, які переїхали тимчасово жити в інше місце (регіон), отримати посвідчення водія в будь-якому сервісному центрі МВС, незалежно від місця складання теоретичного та/або практичного іспитів.

Скорочення терміну навчання для майбутніх водіїв на категорії В (легкові авто) та C1, C, С1Е, СЕ (вантажні авто з причепом) шляхом зменшення на 20% теоретичної частини (шляхом ущільнення викладання таких тем, як «Будівельне та технічне обслуговування ТЗ», «етика водія ТЗ» тощо).

Можливості повернути свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, виданого за заявою його власника на ім’я особи, яка здійснює поїздку за кордон, протягом десяти днів з дня повернення цієї особи з-за кордону до будь-якого СЦ МВС.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *