Перейменувати місто Ватутіне хочуть на Черкащині

У Ватутінській громаді на Черкащині вирішили продовжити процес декомунізації, початий у 2015-му році. От тільки тепер до нього доєдналися ще дерусифікація та дебілорусизація, інформують «Вісті Черкащини».
19 травня з ініціативи міського голови Олександра Заборовця відбулося засідання комісії з перейменування. Голова зазначив, що треба жити реаліями сьогодення і звільнитись від всього російського, внести в оточуюче більше українського наративу, а в нових назвах об’єктів топоніміки зробити акцент на славній історії нашого народу, а також знайти такі назви, які будуть наповнені позитивом.
Алла Чорнобай, голова комісії з перейменування, поінформувала присутніх, що на території Ватутінської громади є низка вулиць та провулків, які підлягають перейменуванню, зокрема по: м. Ватутіне – 37; с. Скаливатка – 8; с. Стецівка – 5; с. Чичиркозівка – 2 та у с. Юрківка – 9.
Міський голова Олександр Заборовець звернув увагу також, що на території міста є пам’ятники російським діячам Максиму Горькому та Миколі Ватутіну, а одна із шкіл носить ім’я Миколи Ватутіна.
За результатами обговорення було прийнято рішення щодо проведення демонтажу вищезазначених пам’ятних знаків та зміни назви навчального закладу.
Насамкінець було підняте питання про перейменування міста.
Всі ці заходи та варіанти перейменувань вирішили обговорити з громадою.
Поміж назв, які ватутінці пропонують своєму місту, – Багачеве (у відповідності до залізничної станції).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *