“Артемсіль” зупинила роботу через війну: на що це вплине

Державне підприємство “Артемсіль”, що наразі є найбільшим в Європі підприємством з солевидобутку, через бойові дії зупинило роботу у квітні. Про це повідомляє “Вільне радіо” з посиланням на в.о. директора ДП “Артемсіль” Віктор Юрін.

Запас готової продукції було вивезено ще у квітні.

“Підприємство не працює, простоює, згідно з наказом, до невизначеного часу. Обстріл постійний, частково зруйнований адміністративний будинок”, – повідомив він.

Також Юрін розповів, що були прямі попадання в копальні, матеріальний склад. 

“Виробничий процес неможливий. Ми ж не наразимо людей на небезпеку. Тим більше, більшість жителів Соледара, співробітників ДП ​​”Артемсоль” вже евакуювалися. Більшості працівників адміністрації, інженерно-технічних робітників немає на місці”, – пояснив він.

На підприємстві ніхто не був поранений і не загинув. Рішення про зупинення підприємства було прийняте у квітні, бо вивозити залізницею готову продукцію із Соледара стало неможливо.

Віктор Юрін вважає, що тепер Україні доведеться ввозити більше солі з-за кордону. Поки ведуться бої, доведеться заміщати українську сіль імпортованою.

З його слів, зупинку “Артемсіль” відчують на собі і споживачі за кордоном.

“Ми були найбільшим підприємством з видобутку солі в Європі. Серед наших постійних клієнтів – Угорщина, Польща, Грузія, Молдова, Азербайджан, Румунія”, – додав Юрін.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *