Черкащани прощалися із загиблими спецпризначенцями

Під час церемонії прощання з поліцейськими у Черкасах дощило й лунали сирени — оголосили повітряну тривогу. Однак люди проводжали в останню путь загиблих правоохоронців “живим коридором” на колінах.

Четверо спецпризначенців “КОРД” до останнього були вірними Присязі. Вони загинули 22 травня, захищаючи державний суверенітет та територіальну цілісність України. Вчора у Черкасах біля Свято-Троїцького кафедрального собору ПЦУ із лейтенантом поліції Станіславом Дяченком, старшим лейтенантом поліції Олександром Бойком, капітаном поліції Олегом Прудким та капітаном поліції Віталієм Сагайдаком прощалося все місто.

«Ці хлопці захищали Київ, звільняли Київщину, Харківщину, загинули за народ України. Пробачте, що не вберегли…», – сказав заступник голови Національної поліції України Олександр Фацевич.

Вшанувати пам’ять загиблих прийшли колеги Головного управління Національної поліції в Черкаській області, КОРДівці з Києва, небайдужі містяни, знайомі, друзі та родичі загиблих. Начальник поліції області зазначив, що кожен з них був справжнім офіцером, відданим другом, люблячим сином, чоловіком, батьком.

«Кривава війна забирає найкращих. Низько вклоняюся рідним. Ви завжди можете розраховувати на нашу підтримку. Ми в боргу. Вони назавжди ввійшли в історію поліції. Слава Україні!», – сказав Михайло Куратченко.

Священники відслужили за загиблими молебень, а люди стали на коліно проводжаючи в останню путь правоохоронців “живим коридором”.

Загиблий Станіслав Дяченко присвятив службі в органах внутрішніх справ 16 років свого життя. Під час виконання службових обов’язків зарекомендував себе дисциплінованим та надзвичайно відповідальним поліцейським. З липня 2018 року продовжив службу в спецпідрозділі «КОРД» ГУНП в Черкаській області, де служив дотепер. У 2014 році Станіслав одним із перших відважно став на захист територіальної цілісності України та неодноразово брав участь у проведенні антитерористичної операції на території Луганської та Донецької областей. За час служби в Національній поліції у 2021 році Станіслав був нагороджений відзнакою НПУ – медаллю «15 років сумлінної служби».

Лейтенант поліції Станіслав Дяченко героїчно загинув на 37-му році життя, захищаючи Батьківщину і зберігши вірність Присязі до кінця.

У загиблого правоохоронця залишилися дружина та двоє його діток, 1-річний син та 14-річна донечка.

Загиблий Олександр Бойко присвятив службі в органах внутрішніх справ 10 років свого життя. Олександр неодноразово брав участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення і захисті незалежності суверенітету та територіальної цілісності України в районах проведення антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей. В липні 2018 року Олександр маючи відповідні вміння та навички, пройшов спеціальну підготовку та перейшов до управління «КОРД» ГУНП в Черкаській області. Завдяки працелюбності Олександра, наполегливості та ініціативності – здобув авторитет і повагу серед колег по роботі, друзів та рідних.

Старший лейтенант Олександр Бойко героїчно загинув на 34-му році життя, захищаючи Батьківщину і зберігши вірність Присязі до кінця.

У загиблого правоохоронця залишилися дружина та двоє його діток, 10-річна донечка та 12-річний син.

Загиблий Олег Прудкий присвятив службі в органах внутрішніх справ 7 років свого життя. Олег був майстром спорту України міжнародного класу з боксу, чемпіоном України, входив до складу національної збірної, виступав у Світовій серії боксу за клуб «Українські отамани». Олег ніколи не шукав легких шляхів та після завершення боксерської кар’єри вирішив пов’язати своє майбутнє виключно з поліцією. Без роздумів пройшов усі етапи конкурсу та розпочав поліцейську кар’єру в батальйоні патрульної поліції. З січня 2022 року Олег продовжив служити у підрозділі особливого призначення «КОРД». Він був досвідченим бійцем та справжнім професіоналом своєї справи.

Капітан поліції Олег Прудкий героїчно загинув на 31-му році життя, захищаючи Батьківщину і зберігши вірність Присязі до кінця.

У загиблого правоохоронця залишилися дружина та дві донечки, 3 і 6 років.

Загиблий Віталій Сагайдак присвятив службі в органах внутрішніх справ 16-років свого життя. Під час виконання службових обов’язків зарекомендував себе дисциплінованим та відповідальним працівником. З березня 2020 року продовжив службу в спецпідрозділі «КОРД» ГУНП в Черкаській області, де працював дотепер. У 2015 році Віталій відважно став на захист територіальної цілісності України та неодноразово брав участь у проведенні антитерористичної операції на території Луганської та Донецької областей. За час служби в Національній поліції Віталій має ряд відзнак та заохочень, а саме: подяка участь в чемпіонаті УМВС України з багатоборства, 2007 рік, відзнака МВС – нагрудний знак «За відзнаку в службі» II ступеня (2010 рік) операції», відзнака НПУ – медаль «10 років сумлінної служби», 2020 рік та відзнака НПУ – медаль «15 років сумлінної служби», 2021 рік.

Капітан поліції Віталій Сагайдак героїчно загинув на 35-му році життя, захищаючи Батьківщину і зберігши вірність Присязі до кінця.

У загиблого правоохоронця залишилися дружина та 3-річна донечка.

За інформацією пресслужби поліції Черкаської області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *