Єдиний у Черкасах комунальний кінотеатр працює на перемогу

Новина про те, що кінотеатр «Україна» від сьогодні відновив демонстрацію кінокартин блискавкою пролетіла у стрічках новин черкаських  ЗМІ. Відновлення його роботи з нетерпінням чекала і громада міста і колектив підприємства, бо перерва у основній діяльності  автоматично позбавляла кінотеатр доходів. 

Як пояснила директор «України» Валентина Слуцька, старт перерваного через нову агресію рф кіно сезону, став можливим завдяки відновленню роботи кінопрокату України.

– Весь цей час колектив підприємства не сидів, склавши руки, а робив все можливе для підтримки життєздатності кінотеатру. Удари ворога по серцю України – Києву, призвели до зупинки в країні кінопрокату, координація діяльності якого завжди була зосереджена у столиці. Логіка проста. Немає прокату – немає доходів. А демонстрація старих фільмів – той шлях, яким пішли комерційні кінотеатри, завів би наше підприємство у фінансову пастку. Адже у фінансово-господарчих реаліях нашого підприємства прокат старих фільмів не годен забезпечити той рівень доходів, необхідний для того, щоб підприємство, якщо не заробляло, то хоча б не працювало собі у збиток. Бо у таких умовах доходи з прокату не покривали б необхідні витрати, у тому числі на оренду і обслуговування кінообладнання. Єдине, що могло нас врятувати – це відновлення в країні кінопрокату, – описала ситуацію директор кінотеатру «Україна» Валентина Слуцька.

Дуже важливо  і те, що нарешті відроджуються культурні послуги. Бо культурна галузь постраждала знову як і у період карантинних обмежень, зв’язаних з ковідом.

Кожний черкащанин, не залежно від професії, посади чи виду діяльності має усвідомити просту істину: єдиний вихід зі скрути для всіх – це повна консолідація, об’єднання зусиль всіх людей. Тільки у взаємодопомозі наш шанс вижити як громаді, нації, держави.

Україна обов’язково переможе у війні з загарбником і вийде з економічної скрути, якщо кожний українець житиме за простою формулою: купуй своє, черкаське, українське, підтримуй свого виробника, надавача послуг.

Кожний буханець хліба, кожна чашка кави, придбана у нашого підприємця і  кожний квиток у кіно – це водночас цеглинка для зміцнення економіки міста, краю, країни і смертельний удар у серце окупанта.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *