«Рятувальники Черкащини упевнено утримують оперативну обстановку контрольованою»,- Андрій Даник

Одним з найважливіших завдань обласного управління від початку військової агресії російської федерації проти України було реагування на 1711 надзвичайні події. Під час ліквідації наслідків яких врятовано життя 20 громадянам. Розповів начальник Головного управління ДСНС України у Черкаській області Андрій Даник під час пресконференції із керівниками правоохоронних органів області.

Значний обсяг роботи припав на фахівців піротехнічних підрозділів. Від початку робіт з гуманітарного розмінування на Уманщині, на виконання різноманітних завдань, сапери залучалися 703 рази. Ними проведене обстеження територій на загальній площі 18 741 Га. Виявлено та вилучено понад 25 000 різноманітних боєприпасів. Роботи тривають.

Підрозділами ГУ також реалізовано низку важливих заходів з протидії пожежам в природних екосистемах. Від початку широкомасштабної війни в області зафіксовано 430 випадків пожеж сухої рослинності на загальній площі близько 740 га. Основною причиною було необережне поводження із вогнем 390 випадків.

Велику увагу Головним управлінням приділено і питанням пожежогасіння в сільській місцевості де виникає до 70% усіх пожеж. Надзвичайно ефективно в розв’язанні цієї проблеми показали себе підрозділи місцевої пожежної охорони, добровільних пожежних формувань та центрів безпеки територіальних громад.

Про це повідомляє пресслужба Черкаського обласного управління ДСНС

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *