Обласні змагання Всеукраїнської патріотичної гри “Сокіл” триває на Черкащині

60 роїв з числа джур середньої та старшої вікових груп змагаються на обласному етапі Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри “Сокіл” (“Джура”). Він триватиме до 15 червня.

Розпочався обласний тур змагань зі знайомства з таборовою старшиною. Як розповідають учасники, хоча зустріч проходила в онлайн-форматі, але енергетика, що йшла від джур, потужні гасла роїв, їхні усмішки, позитив, не можна зрівняти ні з чим, навіть якщо це відбувається через призму екрану.

У свою чергу таборова старшина, як старші друзі, побратими звернулися до юних джур. Зокрема бунчужний Ромек Надточій, який саме зараз є захисником України, поділився досвідом про те, які вміння та навички, здобуті під час гри “Сокіл” (“Джура”), йому прийшли в нагоді, як міняються життєві цінності з війною та якої підтримки від підростаючого покоління очікують саме зараз наші захисники.

2 червня рої-учасники змагань взяли участь в онлайн-вікторині “Джура-Рятівник”, де продемонстрували свої знання та вміння з тактичної медицини: накладання турнікету; надання допомоги при пневмотороксі, зупинці кровотечі різними способами; транспортування потерпілих тощо.

3 червня вже 100 днів з початку військової агресії рф проти України. Цього дня під час вікторини «Джура – Захисник України» джури випробували свої навички з тактики-дії підрозділу в бою, саперної справи, у збірці-розбірці автомату АК, в орієнтуванні, визначенні відстані й багато в чому іншому, що потрібно знати майбутньому захиснику України.

Попереду всіх учасників чекає насичена та змістовна програма гри “Сокіл” (“Джура”).

За інформацією пресслужби Черкаської ОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *