У аварійному каналізаційному колекторі у Черкасах зникають автомобілі

У Черкасах ремонтують каналізаційний колектор. Роботи щодо ліквідації просідання труб колектора на одній із ділянок перетворилась на епопею, що триває понад місяць.

– Міська влада виділила нам кошти, нині ми закуповуємо необхідне обладнання. На наступному тижні ми маємо отримати нові труби. Тоді одразу ж розпочнемо ремонт наступної ділянки у 214 метрів. Проведемо санацію, і протягом 2-3 тижнів повністю закінчимо ремонт по вул.Гоголя до вул.Пастерівської і знімемо всі питання по просадці колектора, – розповів директор КП «Черкасиводоканал» Іван Сухарьков.

Аварія на міському каналізаційному колекторі виникла ще 12 травня. Під час ремонтних робіт виявили, що і наступна ділянка колектора теж у дуже поганому стані. Що зовсім не дивно, враховуючи що колектору більше 40 років і його ні разу капітально не ремонтували.

А ще він пролягає по вулиці Гоголя, що проходить через все обласне місто від краю до краю, зачіпаючи центр.

Через аварійність труб колектора, який лежить на глибині близько п’яти метрів, проїжджа частина вулиці у будь –який момент може стати небезпечною для транспорту і пішоходів. Бо у місцях, де під землею прорвало трубу, виникають глибокі провалля – смертельно небезпечні пастки для людей і машин.

Кільканадцять років тому на вулиці Гоголя під час сильної зливи у районі магазину «Фреш» виникло провалля.

Асфальт провалився у момент, коли по  ньому проїздила «Лада» «п’ятірка». За якусь мить автівка разом із людьми у салоні опинилась у ямі п’ять метрів завглибшки, заповненою стічними водами.

Уникнути жертв допоміг щасливий випадок. Поряд проходив місцевий мешканець, який допоміг сім’ї вибратись з пастки. А з’їдена агресивним середовищем автівка так і залишилась догнивати на дні вирви.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *