Пік спеки на Черкащині припаде на День Конституції

Причиною спекотної погоди на Черкащині впродовж цього тижня стане високий теплий антициклон. В умовах малохмарної погоди та великої тривалості дня повітря добре прогріватиметься. Максимальна температура перевищить позначку 30°. Про погоду на Черкащині розповів начальник обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

Значно теплішими стануть і ночі, які у найближчі три доби набудуть «статусу тропічних» з температурами 15-20º.

Пік спеки припаде на День Конституції 28 червня, коли після нічних 18-20°, вдень повітря прогріється аж до 33-35°. Цікаво, що максимальна температура буде близькою до рекордної. У 1954 році, тобто 68 років тому, зафіксували рекордні 36,1°. Середня добова температура повітря на цьому тижні очікується 23-25º, що вище за кліматичну норму на 3-5°.

Проте 30 червня прогнозується послаблення спеки. Атмосферні фронти із заходу проявлять себе короткочасними грозовими дощами, вдень в окремих районах області можливі град та шквали 15-20 м/с. Температура вночі 15-20°, вдень 24-29°.

За попередніми розрахунками, липень-2022 розпочнеться сонячною, сухою погодою з температурою вночі 11-16º, вдень 26-31º.

У спекотну погоду важливо правильно підбирати одяг, пити більше води та не перебувати на сонці у години коли воно найбільше «припікає». Радимо бути обережними з кондиціонерами, вентиляторами та холодними напоями, адже головне при такій погоді – не застудитися.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *