Воїнів Черкаської  тероборони привітали з річницею створення частини

Черкаська окрема бригада територіальної оборони відзначила річницю від дня створення.  Свій День народження військова частина відзначила 30 червня. Бо саме у цей день чотири роки тому обласний воєнкомат сформував управління бригади.

Урочисті збори з нагоди свята військової частини відбулись у залі обласної філармонії.

Привітати їх зі святом прибули голова Черкаської обласної військової адміністрації Ігор Табурець, перший заступник голови Черкаської обласної ради Роман Сущенко, представники духовенства.

У вестибюлі філармонії діяла тематична фотовиставка.

У ході зборів бійцям і гостям свята презентували кліп на пісню “Батальйон ТРо “Черкаси”, слова до якої написав тероборонівець, депутат Черкаської міської ради Руслан Батир.

“Перший куплет був написаний ще до моменту виходу нашого підрозділу на виконання бойових завдань. А вже другий куплет дописав, коли був в зоні бойових дій”, — розповів журналістам Руслан Батир.

Виконав пісню відомий черкаськикий гурт “Flatcher”.

“Багато людей, наших воїнів загинули й ця пісня також є реквієм хлопцям, які не повернулися з Попасної”, — прокоментував фронтмен гурту “Flatcher” Сергій Бобров.

Кліп, режисером якого є  виконувач обов’язків пресофіцера черкаської тероборони Максим Дубінський, знімали в Івківцях на Чигиринщині.

“Особовий склад бригади — це основа, це опора. Люди, які служать у цій бригаді, вони знають, що у бригади є своє свято. Вони знають, що про них не забувають, це історія підрозділу. І я думаю, що коли ми переможемо, це буде один із моментів історії, коли ми в такий час відзначали свою річницю”, резюмував командир Черкаської бригади територіальної оборони полковник Анатолій Стуженко.

Військовим і волонтерам вручили нагороди від обласної та міської влади, а також від духовенства.

Початок створенню військовох частини, яка народилася у полум’ї війни України за свободу і незалежність дала спільна директива Міністерства оборони України та Генерального штабу ЗСУ 2018 року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *