На Черкащині стартували жнива

На полях області розпочався збір ранніх зернових культур. Аграрії краю вже почали збирати врожай гороху, ячменю та пшениці.

Як з’ясували журналісти «City News», зернозбиральна кампанія поки розпочалась не всюди. У деяких регіонах області до збору ще не приступили, але не сьогодні-завтра візьмуться.

– Жнива ми ще не почали з огляду на погодні умови. Якщо завтра та у найближчі дні не буде дощу, то стартуватимемо так, як це з діда-прадіда водиться у центральній Україні, тобто на свято Петра і Павла (традиційно відзначається 12 липня, – авт.), – розповів журналістам «City News» голова фермерського господарства «Русичі» Петро Кононенко (с Гамарня, що поблизу Канева).

Всього ФГ «Русичі» господарюють на 570 га орної землі, 80 га з яких зайняті посівами ранньозернової культури – ярою пшеницею.

– Наше господарство повністю готове до старту жнив, але нас непокоїть те, як, з огляду на війну, в Україні працюватиме зерновий ринок. Адже зібрати врожай – це лише частина справи, ще необхідно його реалізувати, бо потрібні кошти на міндобрива, паливно-мастильні матеріали тощо, – зазначив Петро Кононенко.

Про врожай говорити наперед фермер воліє не говорити:

– Який буде врожай ще не знаю, скоро це по бункеру побачемо. А от з якістю вирощеного зерна у нас проблем не було. Наше зерно постійно купують хлібзаводи Черкас і Києва, – похвалився Петро Кононенко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *