Книги для емоційного відновлення волонтерам передала черкаська видавчиня

Унікальний психологічний практикум для дорослих, розроблений у Черкасах та дитячі книжки-розмальовки, подарувала безкоштовному магазину, яким опікується БО «БФ «Хрещатик Сіті» видавець, директор Черкаської майстерні друку Юлія Чабаненко.

Про це з місця події передали журналісти «City News».

– Ці поліграфічні витвори ми виготовили у співпраці з «Ротарі клубом Черкаси». Мабуть найцікавішим з них є посібник для збереження емоційного стану дорослих, який являє собою щоденник психологічного відновлення – «День за днем відновлення». Він, як слідує з назви, покликаний спонукати людину, яка пережила стреси, щоденно працювати над стабілізацією і покращенням свого емоційного стану. Задля цього у книзі, розробленій фаховими психологами, містяться запитання, відповіді на які особа має записувати у щоденник, – пояснила Юлія Чабаненко.

Серед подарованої літератури ще є книжки-розмальовки для дітей різного віку.

У них для малюків від 3 років, окрім картинок, які треба розмалювати ще є цікаві віршики. А на дітей більш старшого віку, приблизно від 7 років, чекають розмальовки, що мають багато дрібних деталей, вправи для очей і різні завдання як от зробити витинанку.

За словами Юлії Чабаненко у дитячих розмальовках є ще одна цікавинка. На сторінках міститься QR-код. Варто його зісканувати за допомогою гаджета і читач потрапить на майстер-клас, де зможе навчитись виготовляти ті чи інші  поробки.

Надзвичайну корисність літератури, переданої Центру допомоги вагітним жінкам та мамам, які виховують дітей віком до двох років, відзначила керівниця БО «БФ «Хрещатик Сіті» Інна Бандура.

– Практичний посібник для збереження емоційного стану «День за днем відновлення» – нині надзвичайно актуальний. Він просто незамінний для тих, хто на собі відчув жахливий подих війни, що триває. Ми працюємо з родинами з регіонів, де йдуть бойові дії, і які знайшли прихисток у Черкасах. Тож цей посібник дуже потрібний. Щиро дякую Юлії Чабаненко та «Ротарі клубу «Черкаси» за цей неймовірно корисний подарунок, – зазначила Інна Бандура.

Вона розповіла, що з великою повагою ставиться до книги, адже це не лише одне з найдавніших джерел знань. Нині у час новітніх цифрових і інформаційних технологій, пов’язаних із віртуальним світом, книга – цілком матеріальний носій інформації. Спілкуючись з нею і дорослі і діти не лише дізнаються щось нове, або знайомляться з художніми творами, але й отримують цілий спектр відчуттів та емоцій, які недоступні при взаємодії з віртуальним носієм.

– Книга – великий вихователь і учитель. Вона однаково корисна і для дорослих і для дітей. Повагу до неї надзвичайно важливо плекати з юного віку. І не важливо, як книга прийде у життя дитини: яскраво ілюстрованої казки чи розмальовки. Важливо, щоб це знайомство відбулось, – поділилась думками Інна Бандура.

БО «БФ «Хрещатик Сіті» (раніше називався – «Пункт благодійної допомоги «Хрещатик Сіті») працює з початку нового вторгнення окупаційних військ рф в Україну, і як волонтерська структура вже здобув авторитет в Україні і далеко за її межами. Заснувала і очолила волонтерську організацію керівник ТРЦ «Хрещатик Сіті» Інна Бандура. Нині вказана волонтерська структура продовжує допомагати українській армії, працюючи у форматі запитів та опікується діяльністю Центру допомоги вагітним жінкам та мамам, які виховують дітей віком до двох років, який взяв на обслуговування понад 150 переселенок та черкащанок даної категорії, що потребують допомоги.

З ліва на право: Тетяна Моргуненко, Юлія Чабаненко, Інна Бандура, Олена Ясильківська.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *