Як бути волонтером навчають дітей у Черкасах (фоторепортаж)

Продовжує роботу Школа молодого волонтера, яку в Черкасах започаткував БО «БФ «Хрещатик Сіті».

Як повідомили з місця події журналісти «City News» у безоплатній Школі юного волонтера у Черкасах школярам пояснюють, як правильно допомагати людям, збирати гроші на доброчинність, працювати в соцмережах, розпізнавати фейки тощо.

Окрім того школярів переконують у важливості співпраці з пресою, а також організовують для них зустрічі з військовими та екскурсії у волонтерські організації.

Заняття відбувають у легкій формі діалогу, з великою кількістю інтерактивів.

Серед слухачів школи є юні черкащани, але основну кількість слухачів складають діти переселенців.

– Участь у проєкті бере 12 школярів. Але оскільки проєкт націлений на соціалізацію у Черкасах дітей з родин переселенців, то 90 відсотків учасників школи – це юні діти із Донеччини та Луганщини, – розповіла ініціатор проєкту, очільниця БО «БФ «Хрещатик Сіті»  Інна Бандура.

Заняття триватимуть три дні, і по їх завершенню школярі отримають сертифікати.

– Прийшов у Школу волонтера, щоб допомагати людям, щоб люди ставали добрішими. Коли люди добрі, то вони хороші, а коли злі — на них навіть дивитися соромно, коли вони кричать. Хочеться зробити світ трішки кращим, – розкрив свою мету слухач Школи Антон.

У ході заняття юні слухачів Школи молодого волонтера ознайомили з діяльністю БО «БФ «Хрещатик Сіті» та його волонтерів. А у кінці екскурсії кожний учасник проєкту мав змогу вибрати собі іграшку.

А ще іграшка – це нагадування про те, що слухачі курсу вже теж волонтерська організація, яка почала втілювати у Черкасах проєкт під робочою назвою “Подаруй іграшку дитині”. Детальніше про нього «City News» поінформує згодом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *