Більше 2,5 мільйонів гривень зібрали черкащани завдяки благодійному «Кубку Героїв ЗСУ»

Розіграш благодійного “Кубку Героїв ЗСУ ” стартував 18 червня за сприяння Черкаської обласної військової адміністрації та Черкаської обласної асоціації футболу.Упродовж майже 2 місяців відбувалися змагання команд на різних стадіонах Черкащини. Кожен, хто їх відвідував, міг допомоги нашим захисникам, придбавши квиток на гру, інформує пресслужба Черкаської міської ради.

У фінальному матчі, який пройшов на центральному стадіоні «Черкаси-Арена» грали футбольні команди «УТК» (с.Паланка Уманського району) та «Олімп» (м.Кам’янка). Право першої подачі надали почесному гостю, заслуженому тренеру України, першому віце-президенту Українська Асоціація Футболу / Ukrainian Association of Football, легенді київського “Динамо” Олексію Михайличенку.

“Ми показали всьому світу, що вміємо воювати й терпіти. А такими спортивними змаганнями показуємо, що можемо народжувати, посміхатися, любити. Ми повертаємося до нормального життя, – підкреслив Олексій Олександрович. – Я з особливими відчуттями вийшов на черкаський стадіон, бо грав тут ще у 70-ті роки, зовсім молодим. Але сьогодні не повертався у минуле, а навпаки, дав позитивний посил у наше майбутнє, в яке я вірю і для мене це дуже важливо”.

“Дуже подобається така ідея: бути вболівальниками, при цьому допомагаючи Збройним Силам, – говорять Світлана і Михайло Ричак, переселенці з Бахмута Донецької області. – Нині взагалі потрібно підтримувати наших захисників, хто як може: коштами, добрими словами, молитвами”.

“Місто Черкаси бере активну участь у благодійному “Кубку Героїв ЗСУ “, – сказала заступниця міського голови Черкас Анастасія Чубіна. – Більшість матчів відбувалися на об’єктах нашоі інфраструктури, ми взяли активну участь у благодійному зборі коштів.Тому сьогодні від імені Черкаського міського голови Анатолія Бондаренка теж долучилися до фінального матчу та нагородження переможців”.

“Нам приємно, що Центральний стадіон м. Черкаси “Черкаси-Арена” став місцем проведення багатьох ігор благодійного “Кубку Героїв ЗСУ “, в тому числі й фінальної гри”, – відзначив директор закладу Юрій Гончаров. – Такі турніри на підтримку потрібні й нашим воїнам на передовій, і людям у тилу, особливо дітям: захисники отримають кошти, а глядачі, серед яких багато переселенців, – масу позитивних емоцій”.

За словами організаторів, у результаті всіх матчів “Кубку Героїв ЗСУ” вдалося зібрати понад 2,5 мільйони гривень. Вони підуть на підтримку наших захисників.

Фінальний поєдинок футболістів завершився з рахунком 3:1 на користь уманчан. Під час матчу відбувся розіграш лотереї, і глядачі теж могли отримати призи від спонсорів. Вихованці дитячих футбольних шкіл були нагороджені футбольними м’ячами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *