У Черкасах дітей переселенців об’єднали «Фенікс» і добрі справи

Молодіжне крило волонтерської організації БО «БФ «Хрещатик Сіті» у Черкасах створили діти переселенців. Неформальне об’єднання, навколо якого згуртувалось одинадцятеро юних активістів, після закінчення Школи молодого волонтера, отримало назву «Фенікс».

Про це з місця події повідомляють журналісти «City News».

По завершенню навчання у Школі молодого волонтера її випускники не захотіли прощатись, а вирішили присвятити себе хорошим справам. Тобто, займатись волонтерством поряд з дорослими. Назву свого об’єднаня, який працюватиме під егідою БО «БФ «Хрещатик Сіті» придумали самі діти.

Установче засідання «Фенікса» юні волонтери провели не гірше дорослих. Лідера обрали з поміж себе шляхом таємного голосування. Оскільки збори відбулись у приміщенні кафе, то бюлетенями слугували паперові салфетки, на яких кожний учасник написав ім’я свого обранця.

Перемогу здобув дванадцятирічний Олександр Пшеничников із м.Лиман  Краматорський район Донецької області, за якого проголосувало семеро з одинадцяти присутніх. То ж він і очолив черкаський «Фенікс».

Учасники молодіжного крила волонтерської організації БО «БФ «Хрещатик Сіті» вирішили використовувати знання і уміння набуті у Школі молодого волонтера, роблячи добрі та суспільно корисні справи.

Першим розпорядженням голови стало рішення про участь «Фенікса» у соціальній акції «Подаруй дитині іграшку», до якої дружно долучились юні волонтери.

Конкурент Олександра у змаганні за посаду голови чотирнадцятирічний Ілля Свідерко з м. Снігурівка, Миколаївська обл., який набрав три голоси і пристав на пропозицію стати офіційним речником «Фенікса».

БО «БФ «Хрещатик Сіті» (раніше називався – «Пункт благодійної допомоги «Хрещатик Сіті») працює з початку нового вторгнення окупаційних військ рф в Україну, і як волонтерська структура вже здобув авторитет в Україні і далеко за її межами. Заснувала і очолила волонтерську організацію керівник ТРЦ «Хрещатик Сіті» керівниця ТРЦ «Хрещатик Сіті», депутат Черкаської міської ради фракції «Європейська солідарність» Інна Бандура.

Далі буде

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *