На гроші румунських фермерів золотоніжські виробники дають продукти нужденним

Велику партію продуктів сільської праці наприкінці минулого тижня під егідою ГО Асоціація фермерів та приватних землевласників України фермери з Золотоніського району передали БО «БФ «Хрещатик Сіті». Серед продуктів борошно, крупи та олія, які волонтери будуть передавати у якості благодійну допомогу.

Як розповів журналістам «City News» депутат обласної ради  президент ГО “Асоціація фермерів та приватних землевласників України” Віктор Гончаренко, це стало можливим завдяки програмі ООН щодо підтримки українських фермерів. Кожний її учасник отримує по одній тисячі євро в обмін на те, що власноруч вироблену продукцію на цю суму у якості гуманітарної допомоги він передасть малозабезпеченим категоріям населення.

– Нині для українських виробників сільськогосподарської  продукції діє програма підтримки ООН. Відповідно до неї румунська асоціація Ramona Duminicioiu Asociația Eco Ruralis збирає кошти, які через ГО “Асоціація фермерів та приватних землевласників України” направляють фермерам. Кожний учасник програми отримує кошти у сумі не більше однієї тисячі євро, і на цю суму передає продукти своєї праці як гуманітарну допомогу людям які цього потребують. Серед визначених категорій – дитячі організації, лікарні, багатодітні матері, літні люди, переселенці, – поінформував Віктор Гончаренко.

З його слів відомо, що звернутись до БО «БФ «Хрещатик Сіті» йому порекомендував перший заступник голови Черкаської обласної ради Роман Сущенко.

– Завдяки пану Роману ми знаємо, що Благодійний Фонд «Хрещатик Сіті» – це добросовісна організація та надійний партнер, а це значить, що передана нами допомога однозначно потрапить до тих, хто її потребує, – додав президент ГО “Асоціація фермерів та приватних землевласників України”.

Серед тих фермерів, які скористались програмою і надали свою продукцію як гуманітарну допомогу незахищеним верствам населення є й виробник сільськогосподарської продукції з Золотоніського району.

– Я – ФОП Ткалич Юрій Михайлович, орендую землю у Хрущівці Золотоніського району, вирощую і переробляю сільськогосподарську продукцію Асоціація фермерів та приватних землевласників України перераховує спонсорські кошти і на цю суму надаю свою продукцію як благодійну допомогу. Це дуже хороша програма, яка водночас сприяє розвиватись дрібним сільським виробникам і робить можливим фермерам більше надавати гуманітарної допомоги. Нині я передав як гуманітарну допомогу борошно, пшоно та гречану крупу, – сказав Юрій Ткалич.

– Займаюсь вирощенням зернових та технічних культур, обробляю близько 30 гекатрів землі. Оскільки потрапив у число учасників програми, то як гуманітарну допомогу надаю вироблену у моєму господарстві соняшникову олію. Це саме та продукція, яку виробництво якої фінансувала румунська асоціація Ramona Duminicioiu Asociația Eco Ruralis – розповів фермер з с.Коврай 2 Золотоніського району Володимир Галат.

БО «БФ «Хрещатик Сіті» (раніше називався – «Пункт благодійної допомоги «Хрещатик Сіті») працює з початку нового вторгнення окупаційних військ рф в Україну, і як волонтерська структура вже здобув авторитет в Україні і далеко за її межами. Заснувала і очолила волонтерську організацію керівник ТРЦ «Хрещатик Сіті» Інна Бандура

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *