Актив черкаського дитячого об’єднання «Фенікс» вивчав премудрості народного мистецтва

З творами майстрів народного мистецтва Черкащини знайомились юні волонтери юні волонтери дитячого об’єднання «Фенікс» – молодіжного крила волонтерської організації БО «БФ «Хрещатик Сіті».

Про це з місця події повідомили журналісти «City News».

Цими днями активісти дитячого об’єднання «Фенікс» відвідали Галерею майстрів народного мистецтва Черкащини. Юним громадським активістам розповіли про традиційне українське мистецтво як то створення вишиванок, витинанок, писанок тощо.

Екскурсію для активних дітей провели народна майстриня і керівниця Галереї народного мистецтва Ольга Мартинова та народна майстриня Наталія Кремінна-Таран.

Народні майстрині також розповіли  дітям про традиційну українську іграшку ляльку-мотанку. Вона, водночас сильний оберіг – прояв доброї магії древніх пращурів і старовинний вид іграшки, яку робили з різних клаптиків тканин, які залишались після виготовлення кустарного одягу, предметів побуту.

Не хлібом єдиним, або інакшими словам юні волонтери дитячого об’єднання «Фенікс» – молодіжного крила волонтерської організації БО «БФ «Хрещатик Сіті» уміють не лише працювати на ті чи інші соціальні та благодійні проєкти, але й культурно відпочивати та розвиватись духовно. І у цьому їм допомагають старші колеги по волонтерському цеху – активісти БО «БФ «Хрещатик Сіті».

БО «БФ «Хрещатик Сіті» (раніше називався – «Пункт благодійної допомоги «Хрещатик Сіті») працює з початку нового вторгнення окупаційних військ рф в Україну, і як волонтерська структура вже здобув авторитет в Україні і далеко за її межами. Заснувала і очолила волонтерську організацію керівник ТРЦ «Хрещатик Сіті», керівниця ТРЦ «Хрещатик Сіті», депутат Черкаської міської ради фракції «Європейська солідарність» Інна Бандура.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *