Дерева у парку Черкас обстежили екологи

У парку загальнодержавного значення “Сосновий бір” відбулося обстеження зелених насаджень. Про це інформують на сторінці підприємства у фейсбуці.

Нагадаємо, що при КП “Дирекція парків” було cтворено спеціальну комісію на чолі із директором Геннадієм Шевченко, яка працює над оглядом аварійності зелених насаджень у парках та скверах Черкас.

“Насправді це дуже важливо в об‘єктах природно-заповідного фонду. Ми хочемо чітко розуміти ситуацію, яка є наразі у парках та скверах, щоб унеможливити в майбутньому випадки, коли дерева падають на дорожню частину, машини чи, не дай Боже, людей. Тому безпека понад усе”, – відзначив директор комунального підприємства.

?За словами еколога КП “Дирекція парків” Альони Голубєвої, до обстеження було залучено спеціалістів відділу екології Черкаської міськради, а також представників громадськості в особі профільних фахівців ЧДТУ та їх студентів.

“Територія “Соснового бору” 32 гектари. Тому під пильним оком громадськості нам вдалося вдалося обстежити чималу ділянку та виявити аварійні дерева, які потрібно найближчим часом видалити. Важливо, що після того як дерева видаляються – КП “Дирекція парків” робить компенсаційну висадку на їх місці. Надалі плануємо проводити дослідження в інших парках та скверах, що на балансі комунального підприємства”, – відзначила Альона Голубєва.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *