Музична школа в Черкасах отримала ім’я на честь автора гімну міста

Черкаській дитячій школі мистецтв №2 присвоєно ім’я Валентина Талаха. Про це інформують у департаменті освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради.

31 серпня відбувся урочистий захід «Нове ім’я – нова сторінка!» з нагоди присвоєння школі ім’я Валентина Костянтиновича Талаха.

Рішенням сесії Черкаської міської ради ім’я талановитого диригента, композитора, аранжувальника, хормейстера присвоїли Черкаській дитячій школі мистецтв №2, що була створена на базі Черкаської дитячої музичної школи №5, яка розпочала свою діяльність у 1980 році.

Валентин Талах – заслужений артист України, диригент оркестру Черкаського академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. Т.Г. Шевченка. За час його діяльності в репертуарі театру з’явилися складні музичні спектаклі, а згодом оперети – «Маріца» Кальмана, «Циганський барон» Штрауса. До багатьох спектаклів талановитий композитор сам особисто написав музику.

Валентин Костянтинович – автор музики «Гімну міста Черкаси».

На заході була присутня дружина Валентина Костянтиновича – Людмила Іванівна та син Костянтин, який є продовжувачем справи батька.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *