Бджілок волонтерського фронту з Черкас відзначили грамотами

За самовіддану працю на терені благодійництва, волонтерської діяльності та з нагоди відзначення Міжнародного дня благодійності, волонтерам БО «БФ Хрещатик-Сіті» Діані Глущик та Тетяні Моргуненко грамотами нагородила керівниця Фонду Інна Бандура.

Про це журналістам «City News» повідомила очільниця БО «БФ «Хрещатик Сіті», керівниця ТРЦ «Хрещатик Сіті», депутат Черкаської міської ради фракції «Європейська солідарність»  Інна Бандура.

– Друзі, вітаю з Міжнародним днем благодійності! Допомагати потребуючим – це велика справа і зараз, як ніколи важлива допомога кожного українця на своєму фронті заради спільної мети – Перемоги. Привітала зі святом та подякувала бджілкам волонтерського фронту – волонтерам БО «БФ Хрещатик-Сіті» Діані Глущик та Тетяні Моргуненко за їх самовіддану підтримку українських родин з дітьми, що постраждали від російської агресії. Ні на мить не забуваємо і про підтримку наших захисників! Дякую, першому заступнику голови Черкаської обласної ради Роману Сущенку за те, що окрім всього Ви дбаєте і про раціон хлопців (бійців ЗСУ, – ред.) та доповнюєте його вітамінними смаколиками! Разом до Перемоги!, – розповіла Інна Бандура.

БО «БФ «Хрещатик Сіті» (раніше називався – «Пункт благодійної допомоги «Хрещатик Сіті») працює з початку нового вторгнення окупаційних військ рф в Україну, і як волонтерська структура вже здобув авторитет в Україні і далеко за її межами. Заснувала і очолила волонтерську організацію керівник ТРЦ «Хрещатик Сіті» Інна Бандура.

Довідка «City News»

Офіційний «Міжнародний день благодійності» був затверджений дещо 17-го грудня 2012-го року на 58-му пленарному засіданні Генеральної Асамблеї ООН, що відображено у відповідній резолюції № 67/105 і відзначається 5-го вересня. Мета свята – привернення уваги до проблем людей, пов’язаних із бідністю та гуманітарними кризами. А також цим ООН вказала на важливість благодійності та волонтерської діяльності. Дату вибрано не випадково. 5 вересня померла мати Тереза – католицька черниця, засновниця доброчинних місій, лауреатка Нобелівської премії миру за 1979 рік. Понад сорок років Мати Тереза допомагала сиротам, хворим та жебракам у місті Колката в Індії.

В Україні свято встановили на чотири роки раніше. Згідно з Указом Президента України «Про День благодійництва» від 13 грудня 2007 року № 1220/2007  свято встановлено «…з метою утвердження принципів гуманізму і милосердя, сприяння розвитку благодійної діяльності та на підтримку ініціативи громадських організацій…»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *