У Черкасах під час благодійного матчу збирали кошти на реабілітаційний центр для ветеранів війни

Грали в футбол заради підтримки ветеранів війни. Такий благодійний захід відбувся на стадіоні МСК «Дніпро» у Черкасах. Участь у благодійному товариському матчі взяли команди «Черкаська міська рада» і «Черкаський бізнес».

Про це інформує пресслужба Черкаської міської ради.

За команду «Черкаська міська рада» грали міський голова Анатолій Бондаренко, депутати міської ради Василь Мойсієнко, Араік Мкртчян, Геннадій Шевченко, Олексій Мельник, Роман Моторний, Сергій Кудактін, Руслан Батир, Нарек Казарян, Віталій Красюк, секретар міської ради Юрій Тренкін, заступник директора ЦНАПу Ігор Волошин, депутат міськради попередніх скликань Анатолій Коверський, а також начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець. Серед бізнесу захід підтримали компанія ТОВ «КОЛТЕХ-ТРАНС», торгова марка «САТУРН», ПРАТ «Юрія», ЛНЗ груп, Черкаська ТЕЦ, компанія КАПІТАЛ-ФІНАНС, МХП «УРОЖАЙ», компанія «Добробуд», СТОВ «ДРУЖБА», ПП «Дорстрой», ТМ «Смаковинка», компанія ЕВРОБУД-СТАНДАРТ, торгова марка «Майфон», торгова марка «Bekery», ПП «Надія», УКРСІББАНК, ПП Павленко, магазин «Профі-спорт» та EKREATIVE. Учасники не тільки відчули спортивний драйв від командної гри, а й зробили благодійні внески. У результаті спортивної боротьби матч закінчився із рахунком 8:8. У грошовому еквіваленті було зібрано 100 тисяч гривень, які стануть стартовим капіталом для створення спортивно-соціального та психологічного реабілітаційного центру для ветеранів війни.Ідейними натхненниками проєкту стали міський голова Черкас Анатолій Бондаренко і директор КП «МСК «Дніпро» Юрій Гончаров.

За задумом, ветерани зможуть проходити у такому центрі спортивну і психологічну реабілітацію, готуватися до різноманітних змагань та ігор ветеранів. Наразі у муніципально-спортивному клубі визначають перелік видів спорту, у яких працюватимуть у межах проєкту. Попередньо, це важка атлетика та веслування.

«Війна триває, і кожен з українців і на фронті, і в тилу, наполегливо працює на наближення нашої перемоги. На жаль, під час бойових дій люди отримують не лише фізичні, а й душевні рани. Саме тому турбота про соціальну та психологічну реабілітацію наших захисників є дуже важливою. Залучення до спорту ветеранів війни може стати важливим чинником на шляху їх повернення до нормального життя. Допомогти в цьому може створення спеціального реабілітаційного центру», – зазначає міський голова Анатолій Бондаренко.

За словами Юрія Гончарова, на черкаському стадіоні вже зараз є багато з того, що необхідно для створення спортивно-соціального та психологічного реабілітаційного центру для ветеранів війни. Щоб проєкт стартував, необхідно придбати спортивне екіпірування і тренажер з веслування.

«Наразі вже є декілька ветеранів війни, які хочуть проходити в нас спортивну реабілітацію. У подальшому хочемо залучити до цього якомога більше наших захисників, не лише з Черкас, а й з усієї України. Сподіваюся на підтримку з цього питання з боку області і держави. Вже маємо певні напрацювання у цьому напрямку. Переконаний, що зможемо охопити спортивно-соціальною реабілітацією до півтисячі українських захисників на рік», – ділиться амбітними планами Юрій Гончаров.

Також він розповів, про ще один спосіб, у який планується залучити кошти на втілення цього проєкту. За його словами, була випущена поштова марка «Слава ЗСУ!» із зображенням муралу на ТРЦ «Любава». Планується, що на День міста її урочисто погасить міський голова Анатолій Бондаренко спільно з керівництвом «Укрпошти». Після цього вона надійде у продаж, а кошти від реалізації спрямують на роботу реабілітаційного центру для ветеранів війни.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *