В межах програми “Сади Перемоги” триває збір урожаю на Золотоніщині

Добра і надзвичайно важлива справа, розпочата навесні силами молодої команди Зорівської територіальної громади в межах всеукраїнського проекту “Сади Перемоги”, вже принесла свої плоди. Наразі зорівчани завершують збір врожаю. А він цього року дійсно вражає: вже зібрано близько 18 т картоплі, 2 т кабачків, 1,7 т огірків, 1,5 т томатів, близько 400 кг цибулі, 100 кг солодкого перцю та 10 кг зеленого горошку. На черзі – збір моркви, буряку та квасолі. До роботи активно долучилися місцеві жителі та внутрішньо переміщені громадяни.

За результатами спільної праці засолили 554 л огірків та 90 л помідорів, законсервували 300 л томатного соку, 200 л кабачкової ікри та 65 л маринованих кабачків, заморозили понад 30 кг овочів.

Громада вже передала нашим військовим близько 1 т огірків, 1,2 т кабачків, 600 кг помідорівта багато іншої продукції. Не обійшли своєю увагою й малозабезпечені сім’ї та внутрішньо переміщених осіб – їм передали по 200 кг огірків і кабачків та 300 кг томатів.

Окрім Зорівської до «Садів Перемоги» цього року долучилися також Вознесенська та Новодмитрівська громади.

У Вознесенському понад 500 кг відбірної картоплі вже передано до соціального закладу – будинку для людей похилого віку в селі Пальміра.

В Новодмитрівській громаді в межах проєкту в селах Подільське, Нова Дмитрівка та Вільхи в жовтні місяці висадять фруктові дерева. Усі населені пункти громади також долучаться до проекту.

До нашої Перемоги – тільки разом!

За інформацією Золотоніської РДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *