Дев’ятсот семикілограмових наборів волонтери з Черкас відвезуть жителям звільненого Ізюму

Три автобуси з гуманітарною допомогою днями відправляться з Черкас до жителів щойно звільненого з-під рашистської окупації міста Ізюм, що на Харківщині. Благодійний автопоїзд формує черкаська релігійна громада «Світло спасіння». Ізюмцям готують кілька сотень продуктових наборів по сім кожний. До підготовки долучився і БО «БФ «Хрещатик Сіті», надавши частину з необхідного.

Про це з місця події повідомили журналістам «City News».

Відомо, що благодійну допомогу для жителів щойно звільненого з під рашистської окупації міста Ізюм, нині готуються відвезти  волонтери з Черкаської релігійної громади «Світло спасіння». Нині вони збирають продукти харчування, засоби гігієни та інші  необхідні у побуті речі у кількості, якої має вистачити, щоб завантажити  три автофургони.

– Ми готуємо запас продуктів, щоб сформувати продуктові набори, у кожний з яких увійде 7 кілограм продуктів у розрахунку на одну людину. Один фургон везтиме 300 таких наборів. Всього буде три фургони, тож, орієнтовно має бути сформовано близько 900 семикілограмових наборів, – розповів активіст релігійної громади «Світло спасіння» Шевчук Ярослав.

Зі слів пана Ярослава це вже далеко не перша гуманітарна поїздка волонтерів громади у район бойових дій. Група зі «Світла спасіння» проводить гуманітарні місії ледь не з перших годин війни. У фронтові міста вони возять продукти та необхідні у побуті речі, а звідти евакуюють людей, рятуючи їх від обстрілів. Крайній раз вони вивозили людей зі Світлодарська де були дуже жорсткі обстріли.

Як повідомила очільниця БО «БФ «Хрещатик Сіті» Інна Бандура, Фонд теж долучився до підготовки цієї поїздки волонтерів зі «Світла спасіння».

– Сьогодні волонтери релігійної громади “Світло спасіння” отримали від БО «БФ «Хрещатик Сіті» засоби гігієни, медичні засоби тощо. Все отримане вони долучать до загального благодійного вантажу, який найближчим часом відвезуть до Ізюму, – розповіла Інна Бандура.

БО «БФ «Хрещатик Сіті» (раніше називався – «Пункт благодійної допомоги «Хрещатик Сіті») працює з початку нового вторгнення окупаційних військ рф в Україну, і як волонтерська структура вже здобув авторитет в Україні і далеко за її межами. Заснувала і очолила волонтерську організацію керівник ТРЦ «Хрещатик Сіті» Інна Бандура.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *