Перший етап сертифікації педагогічних працівників на Черкащині

Днями в області відбулося незалежне тестування фахових знань та вмінь учителів початкових класів – І етап сертифікації. У ньому взяв участь 61 учитель Черкаської області із 64 зареєстрованих.

Мета сертифікації – виявити та стимулювати педагогічних працівників з високим рівнем професійної майстерності, які володіють методиками компетентнісного навчання і новими освітніми технологіями та сприяють їх поширенню.

Тестування фахових знань та вмінь учителів початкових класів тривало 180 хв. Зміст тесту визначено оновленою Програмою незалежного тестування фахових знань та вмінь учителів, затвердженою у квітні 2022 року. Тестовий зошит містив 100 завдань, спрямованих на визначення рівня обізнаності учасників з питань планування та організації освітнього процесу, забезпечення й підтримки навчання, виховання і розвитку учнів, створення освітнього середовища. Максимальна кількість балів, яку можна набрати, правильно виконавши всі завдання тесту, – 100.

Результати незалежного тестування будуть розміщені в кабінетах учасників сертифікації не пізніше 28 вересня 2022 року.

Наступними етапами сертифікації будуть самооцінювання власної педагогічної майстерності та вивчення практичного досвіду роботи.

За інформацією Управління освіти і науки Черкаської ОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *