З нагоди професійного свята лісівники Черкащини підбили підсумки роботи

Попри воєнний стан лісівники Черкащини ефективно працюють, виконують усі поставлені завдання, сприяють посиленню обороноздатності країни, допомагають ЗСУ. Про це свідчать основні показники господарсько-фінансової діяльності та результати роботи, інформує пресслужба обласного управління лісового та мисливського господарства з нагоди професійного свята, яке відзначається 18 вересня.

Завдання з висаджування лісів у рамках програми «Зелена країна» виконали всі лісогосподарські підприємства. Навесні створено лісових культур на загальній площі 764 гектари, здійснено доповнення минулорічних лісових культур на площі 1850 гектарів. Загалом висаджено 5,3 млн шт. сіянців. Лісові розсадники висіяно на площі 16 гектарів, де зростає 7,7 млн сіянців основних та другорядних лісоутворюючих порід.Для захисту лісів від пожеж у держлісгоспах функціонують 26 лісових пожежних станцій, 33 автомобілі, 18 пожежних модулів на базі спецтехніки, 64 мотопомпи.

Функціонують 19 телевізійних систем відеоспостереження – цьогоріч встановлено трирівневий відеонагляд за лісами. Для оперативності та мобільності рейдових бригад придбано 36 мотоциклів та 11 квадроциклів.На території держлісфонду зафіксовано 30 низових пожеж на загальній площі 8,4 гектара, середня площа пожежі на один випадок становить 0,3 га, що підтверджує оперативність та ефективність роботи служби пожежогасіння лісогосподарських підприємств.

Працівниками держлісохорони проведено 1012 рейдів з метою виявлення лісопорушень, порушень правил пожежної безпеки у лісах та випадків браконьєрства. Складено 135 протоколів за лісопорушення та порушення правил полювання.У лісах функціонує понад 200 рекреаційних пунктів, які постійно доглядають та оновлюють працівники держлісгоспів, функціонує 11 еколого-просвітницьких стежок, упорядковано 56 лісових джерел та криничок.

За результатами господарсько-фінансової діяльності за 8 місяців 2022 року держлісгоспи Черкащини є прибутковими, стабільно сплачують податки та виконують усі виробничі завдання.Чистий дохід від реалізації продукції зріс на 29% в порівнянні з відповідним періодом минулого року і становить 905 млн грн.

Отримано 90 млн грн чистого прибутку, що втричі більше в порівнянні з відповідним періодом минулого року.Показник рентабельності держлісгоспів Черкащини становить 13%.Реалізація продукції на 1 штатного працівника (продуктивність праці) складає 684 тис. грн.

До бюджетів усіх рівнів та Пенсійного фонду сплачено 467 млн грн (на 111% більше у порівнянні з відповідним періодом минулого року).До лав Збройних Сил України мобілізовано 64 працівники держлісгоспів та управління. Постійно здійснюється робота із забезпечення деревиною військовослужбовців, для ЗСУ передано 42 транспортних засоби.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *