У Черкасах урочисто погасили власну благодійну марку «Слава ЗСУ!»

17 вересня – 736 річниця з Дня заснування міста Черкаси. Оскільки у країні оголошено воєнний стан через військову агресію рф проти України, святкових заходів у Черкасах не запланували. Натомість відбулася церемонія спецпогашення благодійної марки.

На площі біля Черкаської міської ради зібралися представники міської влади і громадськості. Урочистості розпочалися із виконання оркестром Гімну України.

Після цього з метою вшанування світлої пам’яті, громадянської відваги та самовідданості, сили духу, стійкості та героїчного подвигу воїнів, полеглих під час виконання бойових завдань із захисту державного суверенітету та територіальної цілісності, мирних громадян, що загинули у наслідок збройної агресії російської федерації проти України, оголосили хвилину мовчання.

«Шановна черкаська родино, надзвичайно важко в умовах, коли гинуть найкращі сини нашої України, бути тут і не згадати про подвиг наших черкащан, які поклали своє життя за те, щоб ми могли зібратися тут сьогодні. Низький уклін їм, пам`ять про них житиме вічно.
Уперше за багато десятиріч ми зустрічаємо День міста в період війни, в час, коли українські військові відважно б’ються за кожний сантиметр рідної землі та звільняють її від цинічних і жорстоких окупантів. Війна кардинально змінила щоденний ритм життя Черкас та всі плани із розвитку нашого прекрасного міста.

Зараз уся черкаська родина гуртується навколо найважливішого – української Перемоги. Заради неї тисячі черкаських чоловіків та жінок стали на захист державних кордонів зі зброєю в руках. А ті, хто працюють в тилу, з усіх сил допомагають нашій відважній та непереможній армії, підтримують переселенців, для яких Черкаси стали другою домівкою.

За 736 років історії нашого міста Черкаси завжди були фортецею в центрі України і мали сильний козацький дух. Переконаний, що Черкаси ще скажуть своє вагоме слово на новітніх теренах історії нашої України!

З Днем народження, рідні Черкаси! Бажаю, аби в Україні якнайшвидше настав мир, аби всі захисники й захисниці повернулися живими до своїх родин, і ми всі разом могли знову розвивати наше місто. Пам’ятаймо, що наше місто – найкраще на Землі. Черкаси – це Україна!», – зазначив, виступаючи перед присутніми, Анатолій Бондаренко.

Під час заходу стартувала благодійна акція. Черкаський міський голова Анатолій Бондаренко і керівник Черкаської філії АТ «Укрпошта» Олександр Марченко урочисто погасили благодійну марку «Слава ЗСУ!». На ній зображено мурал із військовим, який намальований на ТРЦ «Любава». Над стінописом працювала творча група «Kailas-V» під керівництвом переселенки з Харкова Яни Волк. Саме вона та представники виконавчого комітету отримали перші примірники цієї марки.

Вона була випущена накладом 500 екземплярів. Комплект із марки, конверта та листівки можна буде придбати на стадіоні МСК «Дніпро». Вартість – 300 грн. Кошти, отримані від продажу цієї власної марки спрямують на створення спортивно-соціального та психологічного реабілітаційного центру для ветеранів війни. Планується, що у центрі ветерани зможуть проходити спортивну і психологічну реабілітацію, готуватися до різноманітних змагань та ігор ветеранів.

За інформацією пресслужби Черкаської міської ради

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *